Hopp til hovedinnhold

ECIU University for studenter: Løs utfordringer på tvers av Europa!

Som student på UiS får du muligheten til å jobbe i tverrfaglige team og løse samfunnsutfordringer sammen med studenter fra andre land. Du kan også ta mikrokurs!

Publisert: Endret:

Illustrert banner som sier "Sjekk hvilke utfordringer som er åpne nå"

Utfordringer

Vårt europeiske universitet, University, jobber for å utvikle nye innovative former for utdanning i Europa. Vi jobber tett med arbeidslivet og og henter inn utfordringer fra eksterne partnere. Dette er reelle utfordringer som disse aktørene står ovenfor i dag, spesielt knyttet til grønn omstilling.

Ved å delta på ECIU-utfordringer som student får du:

  • Oppleve læring gjennom praktisk arbeid
  • Internasjonal erfaring med mulighet for å reise
  • Utvikle egne ideer i et kreativt miljø
  • Bidra til bærekraftig omstilling i samfunnet
  • Kontakter i arbeidslivet som kan være nyttige for karrieren

Mikrokurs

Du kan også ta mikrokurs for å få ytterligere kunnskap og ferdigheter.  Disse kan tas i forbindelse med en utfordring, eller helt på egen hånd.

Mikrokurs kan brukes til å fylle ut kompetanse- og kunnskapshullet på et bestemt område, for eksempel energi og bærekraft, sirkulær økonomi. De kan brukes til å utvikle tverrgående ferdigheter, for eksempel interkulturell kommunikasjon, eller til å lære fremmedspråk.

Størrelsen på en mikromodul kan være fra 1 til 15 studiepoeng.

Sjekk ut alle åpne mikrokurs her!

Varighet

Utfordringer og mikrokurs er av ulik lengde, fra 1-2 dager til et helt semester. Noen foregår digitalt, andre på et universitet i utlandet, eller en kombinasjon av begge. Noen utfordringer og mikrokurs gir uttelling i form av studiepoeng (ECTS), andre ikke. Se beskrivelsene for hver enkelt utfordring eller mikrokurs i ECIU Challenge Platform, eller kontakt oss på eciu@uis.no for mer informasjon.

Reisestøtte for utfordringer og mikrokurs i utlandet

Skal du delta på en utfordring eller mikrokurs gjennom ECIU University som finner sted i utlandet, kan det være mulig å få støtte til oppholdet.

ECIU HHUIS

Mulighet for støtte er avhengig av lengde på oppholdet i utlandet og antall studiepoeng aktiviteten gir. 

Fyll ut online søknadsskjema senest 1 måned før oppholdet starter. I tillegg må du i søknadsskjema laste opp en bekreftelse på opptak og eller invitasjon til aktiviteten du søker støtte til. Vi vil vurdere din søknad og kontakter deg snarest. Dersom ditt opphold oppfyller kriteriene vil du få tilsendt en stipendavtale.

Etter at oppholdet er ferdig må mottaker universitetet fylle ut og signere en bekreftelse på oppholdet, Confirmation of Stay. Last ned dokument under. Ferdig ut fylt skjema sendes til eciu@uis.no senest 1 måned etter at oppholdet er ferdig.

For opphold på 5 dager eller mer og som gir minimum 3 studiepoeng (ECTS) kan du motta Erasmus+ stipend. For mer informasjon, krav og satser se (lenke til Erasmus+ kortidsmobilitet siden).

Dersom oppholdet er mellom 2 og 4 dager, kan du motta støtte fra ECIU. 
Satser: 70 EUR per dag inkludert 2 reisedager, men minimum 350 EUR totalt.

Merk at det er ikke mulig å få stipend for mindre enn 2 dagers opphold.

Fakta

ECIU University
ECIU-nettverket

14 medlemmer fra 14 ulike europeiske land

Europeisk Universitet

Et Erasmus+ pilotprosjekt som har gitt UiS status som Europeisk Universitet siden 2019

Løs utfordringer

I ECIU University løser studenter samfunnsutfordringer knyttet til FNs bærekraftsmål. Tilbudet presenteres i ECIU Challenge Platform

Spørsmål?

Kontakt ECIU på UiS: eciu@uis.no

Les mer om deltakelse i ECIU utfordringer og mikrokurs på ECIUs nettsider.

Les mer om ECIU på UiS

Hva er ECIU University?
Hvordan foregår en ECIU University utfordring?

EU, Erasmus+-logo