Har du tatt utdanning ved en annen utdanningsinstitusjon, og ønsker å søke om godkjenning og innpass for denne som del av utdanningen din ved UiS? Eller gjør sykdom eller andre forhold at du har behov for å søke om permisjon, endret utdanningsplan eller forlenget studierett?
Studiekonsulentene har ansvar for spørsmål knyttet til sine respektive studieprogram.
Klikk her for å komme til en oversikt over studiekonsulentene ved UiS.
Har du fått ny bostedsadresse, nytt telefonnummer eller epostadresse?
Da må du huske å oppdatere informasjonen i StudentWeb. Du har selv ansvar for at personopplysningene dine til enhver tid er riktige.
Hvis du har tatt utdanning ved en annen utdanningsinstitusjon, og ønsker godkjenning og innpass for denne som del av utdanningen din ved UiS, må du søke om det.
Hvis du opplever utfordringer i studiehverdagen, og er usikker på om du klarer å fortsette studiene som planlagt, finnes det ulike alternativer. Disse kan være å søke om permisjon, forlenget studierett eller overgang til deltidsstudier hvor det er mulig. Du kan også ta kontakt med studiekonsulenten for studieprogrammet ditt for å få en vurdering av om det er mulig å endre utdanningsplanen slik at du kan fortsette studiene.
Dersom du er usikker på om du har valgt rett studium, og ønsker å drøfte dette med noen kan du ta kontakt med veiledningstjenesten ved UiS.I noen tilfeller er det også mulig å søke om skifte av studieprogram uten å søke om nytt opptak.
Godkjenning/innpass av emner i utdanningsplan
Når du har fått opptak ved et studieprogram ved Universitetet i Stavanger kan du søke om godkjenning/innpass for emner tatt ved andre læresteder inn i utdanningsplanen din.
1. Fyll ut skjemaet:
Søknad om innpass / godkjenning av emner
Legg ved attesterte kopier av vitnemål/karakterutskrift og emnebeskrivelse med pensumlister. Dette lastes opp i digital studentekspedisjon når du sender inn søknaden.
2. Godkjenn utdanningsplanen din på StudentWeb. Dersom du får innvilget innpass av emner vil utdanningsplanen din bli endret av administrasjonen i ettertid.
3. Dersom du får innpass av emner, kan det være lurt å melde fra til Lånekassen at du produserer færre studiepoeng enn normert. Universitetet sender automatisk melding til Lånekassen om antall studiepoeng du har tatt per semester. Alternativt kan du snakke med en studiekonsulent om det er andre emner du kan ta i stedet slik at du allikevel får full omgjøring.
Permisjon fra studiene
Er du gravid, eller påvirker helsen muligheten til å fortsette studiene som planlagt? Da kan det å søke om permisjon fra studiene være et aktuelt alternativ.
Sykdom
Er du syk eller har en funksjonsnedsettelse, og påvirker dette studiehverdagen din? I så fall kan det være aktuelt å søke om tilrettelegging, og eventuelt om permisjon.
Mange studenter har behov for tilrettelegging i løpet av studietiden – enten i kortere perioder, eller gjennom hele studieløpet.
Dersom du har en funksjonsnedsettelse eller helseproblemer som fører til ulemper i eksamenssituasjonen, kan det søkes om .
Dersom funksjonsnedsettelse eller helseproblemer medfører behov for fravær fra studiene, kan det være aktuelt å søke om permisjon.
Endret utdanningsplan eller deltidsstudier
Dersom det ikke er mulig å fullføre utdanningen på normert studietid kan du søke om å endre utdanningsplanen. Ved enkelte studieprogram kan du også søke om å ta studiet på deltid.
Hvorfor søke om endring av utdanningsplanen?
Du kan ha ulike grunner for å søke om endring av utdanningsplanen:
- du har ikke bestått forkunnskapskravene for et eller flere emner som gjenstår i din utdanningsplan
- du har ønske om å ta et treårig bachelorstudium over fire år, eller et toårig masterprogram over tre år
- du har ønske om å ikke følge den ordinære utdanningsplanen av andre grunner, f.eks. sykdom, uførhet eller omsorgsoppgaver
Hvordan søke om endring av utdanningsplanen?
Ta kontakt med studiekonsulenten på studieprogrammet du tilhører, for nærmere informasjon. Søknad leveres i Digital studentekspedisjon.
Forlenget studierett
Dersom det ikke er mulig å fullføre utdanningen innenfor tildelt studietid kan et alternativ være å søke om forlenget studierett.
Når man tas opp på et studieprogram ved UiS tildeles man normalt studierett på ett år utover normert studietid. I noen tilfeller kan det være behov for å søke om forlenget studierett. I henhold til Forskrift om studier og eksamen ved UiS § 3-1 (lovdata) kan dekan etter søknad innvilge forlengelse av studieretten i inntil et år dersom studiet nærmer seg fullførelse, eller det foreligger særlige omstendigheter.
Du kan søke om utvidet studierett ved å logge deg inn på den digitale studentekspedisjonen
Har du ytterligere spørsmål ta kontakt med studiekonsulenten på studieprogrammet du tilhører.
Bytte emne
Har du fått innvilget innpass for emner fra en ekstern utdanningsinstitusjon, og ønsker å ta et annet emne istedenfor? Eller ønsker du å bytte valgemne i studieprogrammet?
Bytte valgemne
Valgemner kan man selv bytte i StudentWeb, men vær oppmerksom på at enkelte studieprogram kun har få emner en kan velge blant. Ta kontakt med studiekonsulenten på ditt studieprogram dersom du er i tvil om hvilke emner som kan godkjennes som valgemner på ditt studieprogram. Dette må gjøres innen semesterregistreringsfristen 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.
Legge til emne i utdanningsplanen
På enkelte studieprogram må du selv legge til valgemner i utdanningsplanen. Du finner oversikt over de valgbare emnene i utdanningsplanen din på StudentWeb, eller via studieplanen for studieprogrammet ditt. Se forøvrig "Bytte valgemne" ovenfor.
Dersom du har fått innpass for emner fra en ekstern utdanningsinstitusjon, og ønsker å ta et erstatningsemne ved UiS istedenfor, kan du i noen tilfeller selv legge dette til i utdanningsplanen. I andre tilfeller må du søke om adgang til ønsket emne via enkeltemneopptak, med søknadsfrist 1. august for høstsemesteret og 1. desember for vårsemesteret.
Merk at UiS ikke kan garantere at eksamensdato for ulike emner ikke kolliderer dersom man velger å ta eksamen i fag utenom studieprogrammet man har fått opptak til.
Slutte på studiet
Er du i tvil om du har valgt rett studium, eller opplever du utfordringer i studiehverdagen? I så fall kan du ta kontakt med studieveileder for å undersøke ulike alternativer for å beholde studieplassen. Dersom du har bestemt deg for å slutte på studiet før du har fullført hele studieløpet er det ønskelig at du melder fra om dette.
Veiledning
Opplever du utfordringer i studiehverdagen, og er usikker på om du klarer å fortsette studiene som planlagt? I så fall kan du ta kontakt med studiekonsulenten for studieprogrammet ditt for å få en vurdering av om det er mulig å endre utdanningsplanen slik at du kan fortsette studiene. Dersom du er usikker på om du har valgt rett studium, og ønsker å drøfte dette med noen før du eventuelt sier fra deg plassen kan du ta kontakt med veiledningstjenesten ved UiS.
Bli sluttregistrert
Vi kan avslutte studieretten din dersom du ønsker å slutte på studiet. Du vil i så fall ikke få purring på manglende studentbetaling og semesteravgift senere semestre. Merk at dersom du slutter på studiet må du søke opptak på nytt for å få plass på studieprogrammet igjen
For å sende inn sluttmelding må du logge deg inn på den digitale studentekspedisjonen, hvor du vil finne skjemaet.
Karakterutskrift
Dersom du trenger dokumentasjon på emner du allerede har avlagt kan du bestille en karakterutskrift via StudentWeb
Søke overgang
Er du student ved UiS kan du søke om overgang til et annet studieprogram.
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Under finner du informasjon om å overflytting til bachelorprogrammene ved Norsk hotellhøgskole, samt bachelorene i barnevern, sosialt arbeid og sosiologi.
Det helsevitenskapelige fakultet
Du er kanskje også interessert i
Samarbeidsportalen – registrer og finn oppgaver
Har du forslag til bachelor- eller masteroppgave? På samarbeidsportalen kan du registrere eget forslag eller søke på pub...
– Lærte at ledelse er noe man gjør, ikke noe man er
Masterstudentene som tar kurset Leadership and Organisational Change har denne våren fått teste ut og utvikle egne leder...
Saker til møte i læringsmiljøutvalget (LU) 19.05.2021
Saker til læringsmiljøutvalgets møte 19.05.2021 kl. 13:00. Møtet avholdes som nettmøte. Sakslisten er foreløpig, og endr...
Referat fra møte i læringsmiljøutvalget (LU) 23.09.2020
Møtereferat fra læringsmiljøutvalgets møte 23.09.2020 kl. 11:30. Møtet ble avholdt som nettmøte. Møtereferatet er godkje...
Referat fra møte i læringsmiljøutvalget (LU) 18.11.2020
Møtereferat fra læringsmiljøutvalgets møte 18.11.2020 kl. 12:00. Møtet ble avholdt som nettmøte. Møtereferatet er godkje...
Finn studieprogram og emner
Er du allerede student ved UiS? Her kan du søke fram ditt studieprogram og dine emner for inneværende studieår.
Referat fra møte i læringsmiljøutvalget (LU) 17.02.2021
Møtereferat fra læringsmiljøutvalgets møte 17.02.2021 kl. 13:00. Møtet ble avholdt som nettmøte.
Trenger du en studentbekreftelse?
Dette kan du bestille selv i Studentweb. Finn mer informasjon om dette her.
Nordplus-nettverk innen journalistikk
Den nordiske samarbeidskomitéen for journalist-utdanninger utgjør et faglig nettverk innenfor Nordplus. Samarbeidet gir ...
Etiske retningslinjer for undervisning og veiledning - ansatte
Fakultet for utøvende kunstfag har vedtatt egne etiske retningslinjer for undervisning og veiledning innen musikk og dan...
Studentrapporter fra utvekslingsopphold
La deg inspirere av erfaringene til andre studenter som har vært på utveksling.
Spørsmål og svar om hjemmeeksamen
Er det første gang du skal ha digital hjemmeeksamen, og er usikker på hvordan det foregår? I teksten under finner du bla...
Retningslinjer for behandling av personopplysninger i studentprosjekter
Student og veileder skal sikre at forskningsdata forvaltes på en planlagt og dokumentert måte ved oppstart av prosjektet...
Informasjonssikkerhet
Med informasjonssikkerhet menes virksomhetens evne til å sikre vedvarende fortrolighet, integritet, tilgjengelighet og r...
Oppgaveskriving ingeniør og realfag
Informasjonen gjelder for bachelor- og masterstudenter som er tilknyttet Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.
Sjekkliste for nye studenter ved UiS
Velkommen som ny student ved UiS! Dette må du huske på for å komme i gang med studiene hos oss:
Personvern: Strømming og opptak av undervisning
Dersom du skal gjøre opptak av en forelesing, et kurs eller et seminar der du er foreleser, plikter du å sette deg inn i...
Personvern: Forsker
Kravene beskrevet her gjelder for all intern- og eksternfinansiert forskning ved UiS hvor personopplysninger behandles, ...
Fusk
Universitetet i Stavanger ser alvorlig på fusk og har en plikt til å reagere strengt mot fusk og forsøk på fusk. Både al...
Virtuell utveksling
En rekke av våre samarbeidspartnere tilbyr nå ulike former for virtuell utveksling. Slik kan du få en internasjonal dime...
Dokumentasjon for utreisende Erasmus+ studenter
Du må fylle ut disse dokumentene i forbindelse med oppholdet innen fastsatte frister. Ferdig utfylte dokumenter er et k...
ROS vurdering for personvern
Når du begynner en ny behandlingsaktivitet skal du også gjøre en risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS) med tanke på personv...
Sjekkliste for behandling av personopplysninger
Her er en oversikt over noe av det du må gjøre før du begynner å behandle personopplysninger:
Personvern: Underviser
Undervisere har ansvaret for at personvernet til de som deltar i undervisningen er ivaretatt. Ansvaret omfatter blant an...
Personvern: Studentveileder
Når det skal brukes personopplysninger, helseopplysninger eller andre særlige kategorier av personopplysninger (sensitiv...
Personvernkontakter ved UiS
Personvernkontaktene er ditt første kontaktpunkt for generelle spørsmål om personvern ved ditt fakultet/institutt. Stude...
Kontakter i arbeidet med personvern
Personvernkontaktene er ditt første kontaktpunkt for generelle spørsmål om personvern ved ditt fakultet/institutt. Stude...
Forsk i vei
Vi vil koble studentene med relevante informanter til forskningsoppgaven de vil skrive om temaer knyttet til nye E39 mel...
Student i koronaens tid
Er det bare kjipt å være student i en pandemi eller kan du lære noe nyttig om deg selv?