Gode grunner til å reise på utveksling

Som UiS-student har du mulighet til å ta deler av utdanningen din i utlandet, uten å tape tid i studiet ditt. Grip muligheten!

Published Endret

Utveksling_student i snø

Universitetet i Stavanger samarbeider med institusjoner over hele verden, og du kan studere fra to måneder til ett år i utlandet. Hvorfor du bør reise på utveksling kan du lese mer om her. 

Språklige ferdigheter

 Stadig flere arbeidsgivere verdsetter gode språkkunnskaper. Ved å reise utenlands kan du bli bedre i engelsk eller et annet fremmedspråk. 

Faglig utvikling

Opphold ved et utenlandsk studiested gir deg mulighet til å spesialisere deg i andre emner enn de du finner her hjemme. I tillegg vil forelesere og medstudenter bidra til å utvide din faglige horisont, og gi deg nye perspektiver som vil være nyttige både for deg og framtidige arbeidsgivere når du kommer tilbake. 

Økte karrieremuligheter

Bedrifter etterlyser internasjonal kompetanse i stadig høyere grad, og med et utenlandsopphold på CV’en kan du stille sterkere på arbeidsmarkedet. Dersom du sikter deg inn på en internasjonal karriere vil det også være en fordel å ha tatt deler av utdannelsen din utenfor Norge. 

Tilleggspoeng

For opptak til mastergrader ved UiS gis det 0,1 tilleggspoeng per semester for gjennomført utvekslingsopphold som en del av graden, maksimalt 0,2 poeng. Karakterer på emner avlagt under utvekslingsoppholdet holdes utenfor poengberegningen. Se også: Forskrift om opptak til studier og emner ved Universitet i Stavanger (lovdata)

Personlig vekst

Som utvekslingsstudent vil du møte nye mennesker og få økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og levemåter. Du lærer for alvor å stå på egne ben, samtidig som du får unike erfaringer for livet! 

Gode stipendordninger

 Å studere i utlandet er en berikende investering, og hos Lånekassen kan du søke om ekstra lån og stipend til oppholdet ditt. Studenter som reiser på utveksling i Norden eller Europa får egne tilleggsstipend. For mer informasjon: Økonomi under utvekslingsoppholdet.

Hvor og når kan du reise?

Alle studieprogram har et semester som er tilrettelagt for utveksling. Ditt studieprogram har en oversikt over hvor og når det er anbefalt for deg å reise. Finn ditt studieprogram i kartet og les om dine utvekslingsmuligheter.

Nå eller aldri

Som student har du en enestående mulighet til å bo og studere en periode i utlandet, samtidig som du øker flere av dine kompetanseområder, utvider horisonten din og får opplevelser for livet. Grip muligheten!