Karrieredag for sykepleie- og paramedisinstudenter

Fredag 5. januar 2024 kl. 10:00-15:00,
Kjell Arholms hus.

Vet du hvilke jobbmuligheter som venter deg i studietiden og etter fullført utdanning? Bli forberedt og inspirert på karrieredag for studenter i sykepleie og paramedisin.

Published Endret
Portrettfoto av kvinnelig paramedisinstudent i ambulanseuniform og mannlig sykepleierstudent i hvit uniform.
Møt din fremtidige arbeidsgiver og bli både forberedt og inspirert på karrieredagen 2024! (Foto: Elisabeth Tønnessen)

Deltar du på karrieredagen vil du få vite mer om:

  • hva som er viktig i forbindelse med jobbsøking og -intervju
  • hva ulike arbeidsgivere ser etter av kompetanse og erfaringer hos studenter
  • hvilke muligheter du har for fremtidig arbeidsplass, sommerjobb, deltidsjobb eller kanskje du blir inspirert til å ta en mastergrad?

Program for karrieredagen

Kl. 10.15 - 12.00: Jobbsøkerkurs

Sted: Kjell Arholms hus, Aud 1

Hvordan søke jobb? Hvordan skal jeg opptre på intervju? Hva er rettighetene mine som jobbsøker? Og når jeg har fått jobben - hvordan stiller jeg lønnskrav? Hva er reglene for arbeidstid, overtid og såkalt "forskjøvet arbeidstid"? Har jeg rett på ferie og feriepenger? Hva er mitt ansvar når det gjelder faglig forsvarlighet og helsepersonell lovgivningen?

Karrieredagen starter med jobbsøkerkurs i regi av Norsk Sykepleierforbund i Rogaland som vil gi deg svar på disse spørsmålene. Kom, lytt og bli forberedt til din første jobb som sykepleier eller paramedisiner!

Finn også flere tips om jobbsøking.

Kl. 12.00 - 14.00: Møt arbeidsgivere på stand

Sted: Kjell Arholms hus, foajeen

Med ulike arbeidsgivere på stand, får du orientere deg om hva som finnes av jobbmuligheter – både studentstillinger, sommerjobb, ekstrajobb og aktuelle arbeidsplasser etter fullført studie.

Representanter fra helseforetak, sykehjem, bemanningsbyrå, organisasjoner og fagforeninger er noen av de du vil møte på stand under karrieredagen. Representanter fra ulike masterutdanninger ved UiS vil også stå på stand.

Kl. 14.00 - 15.00: Inspirasjonsforedrag

Sted: Kjell Arholms hus, Aud 1

Her kommer blant annet:

  • Vegard Henriksen - redningsmann i 330 skvadronen. Han kommer til karrieredagen for å snakke om arbeidshverdagen som redningsmann og hva som skal til for å få denne jobben.
  • Brit Heidi Bernhoff - fagsykepleier i Stavanger fengsel. Hun vil fortelle om hva det innebærer å jobbe i fengselshelsetjenesten.
  • Erik Emberland Andersen (også kjent som @paramedic_erik på Instagram) - paramedisiner i Helse Fonna og universitetslektor ved UiS. Han vil dele erfaringer fra sin karriere og hverdagen i ambulansetjenesten.

... og du, med en bachelorgrad er du også kvalifisert til å søke om opptak til en rekke masterprogram ved UiS. Sjekk dine muligheter for master- og videreutdanning ved UiS.

Karrieredagen arrangeres i samarbeid mellom Det helsevitenskaplige fakultet ved Universitetet i Stavanger og Norsk Sykepleierforbund i Rogaland.