Hopp til hovedinnhold

Kurs i depresjonsmestring (KID-kurs)

Torsdag 23. september kl. 12:15 - Torsdag 18. november kl. 14:45,
Kitty Kiellands hus,
S-264.

Opplever du at nedstemthet, bekymringer og stress påvirker din studiehverdag? Har du lite overskudd og tiltakslyst? Preges du av overdreven selvkritikk? Kan du tenke deg å gjøre en endring som kan hjelpe deg å få det bedre? Da kan du ha god nytte av kurs i depresjonsmestring hos SiS helse.

Publisert: Endret:

KID kurs er et tilbud for studenter som sliter med nedstemthet eller depressive symptomer. Du lærer metoder og teknikker som kan hjelpe deg å endre negative tanke- og handlingsmønster. Formålet med kurset er å forebygge eller mestre nedstemthet og depresjon. Deltagerne øves i å se sammenhenger mellom tanker, følelser og handlinger. Kurset er basert på kognitiv adferdsterapi.

KiD kurs er ikke samtaleterapi, men vi tar opp akutelle problemområder på generell basis. Det er derfor ikke nødvendig å fortelle om egne private problemer på kurset hvis man ikke ønsker. For å ha best mulig utbytte av kurset er det viktig at en klarer å møte på alle kurssamlingene, og man må trene hjemme på å bruke teknikkene og metodene en lærer mellom hver samling. Hjemmarbeid er en viktig del av kurset. 

Etter påmelding vil du bli kontaktet for å avtale en vurderingssamtale som skal kartlegge om kurset passer for deg.

Oppstart: 23 september kl:12:15 - 14:45

MELD DEG PÅ HER

Kurset går ukentlig over åtte uker, samme tid og sted. Siste samling i høst er 18 november. Det blir ikke kurssamling i uke 41 som er høstferie. Du følges opp med to kortere samlinger etter nyttår.

Sted: Møterommet i Kitty Kiellands Hus, rom S-264  https://link.mazemap.com/Ve4hXIAy

Kursholdere er Magnus Melberg (magnus.melberg@minsis.no) og Kristin Hagland (kristin.hagland@minsis.no)

Obs: Kurset er gratis, men det er et gebyr på kr. 300 for å holde en plass man ikke benytter.  Avmeldingsfrist er kl. 15:00 dagen før kurset.