Hopp til hovedinnhold

Lyspæren - innovasjonshuset på Ullandhaug

Har du som student en idé eller forretningsidé du ønsker å realisere? Nå er innovasjonsmiljøet ved UiS samlet på Lyspæren, universitetets arena for innovasjon, entreprenørskap og bærekraft.

Publisert: Endret:
Lyspæren UiS

Hva er vi?

Lyspæren Innovasjonshus er en myldreplass for studenter, ansatte på UiS og eksterne hvor det legges til rette for å stimulere til kreativitet, innovasjon, entreprenørskap og bærekraft.

På Lyspæren finner du også gründerinkubatoren Levelup UiS. Levelup er en egen veiledningstjeneste for studenter som er nysgjerrig på innovasjon og entreprenørskap.

Hvor finner du oss?

Du finner oss bak Hagbard Lines hus (Paviljong 9.) . Sjekk ut Mazemap HER for å finne veien.

Kontakt oss

- Leder Lyspæren UiS, Minnah F. Haniffa

- e-post: minnah.haniffa@uis.no

- Leder Levelup UiS, Isabel Næss

-e-post: isabel.ness@uis.no

Informasjonsfilm om Lyspæren UiS.Universitetet i Stavanger satser på innovasjon og entreprenørskap gjennom studie- og emnetilbud og med veiledningstilbud og ulike former for støtte til studenter eller studentgrupper. 

Kom i kontakt med Lyspæren UiS nå

Send oss en melding for mer informasjon om muligheter på bygget

Book veiledning med gründerinkubatoren Levelup nå

For deg som er nysgjerrig på entreprenørskap. Mulighetene er mange, vi hjelper deg å utforske dem

Her er Lyspæren lokalisert, bak Hagbard Line-huset.

Lyspæren skal utfordre den kreative og innovative student. Huset ble åpnet i februar 2021, og var et resultat av en årelang ambisjon om å samle innovasjons- og entreprenørskapsmiljøet ved UiS under felles navn og tak.

Innovasjonshuset Lyspæren er lokalisert på baksiden av Hagbard Line-huset, klikk her for interaktivt kart. Foreløpig holder følgende initiativ til under samme tak: gründerinkubatoren LevelUp, Studentavisen SmiS – Studentmediene i Stavanger og Glødetråden (tidligere kjent som Byttebua) av studentorganisasjonen Spire, et bærekraftig tilbud hvor studenter kan bytte inn ting de selv eier til noe annet brukbart og nyttig, enten til seg selv eller til hybel. Innovasjonshuset skal også tilby plass for alminnelig sosialt samvær for studenter, ansatte så vel som andre nysgjerrige besøkende utenfor UiS. Lyspæren vil legge til rette for kurs, workshop, hackathons, og andre arrangement utover å være et sted hvor studenter kan jobbe med sine innovasjons/gründerprosjekter.

Huset er et innbydende skapersted for studenter og andre aktører for teste idéer og konsepter samt inspirere hverandre. Det finnes blant annet et makerspace hvor prototyper kan utvikles og testes. Et større fellesområde vil også være fleksibelt og kunne benyttes for mindre gruppearbeid eller mellomstore samlinger og arrangementer. Sammen med de ovenstående vil Lyspæren også huse gründerinkubatoren LevelUp, som er et tilbud åpent for samtlige studentgründere på UiS. Alle som er nysgjerrige er hjertelig velkomne til å ta turen innom Lyspæren.

Følg Lyspæren på Facebook for å holde deg oppdatert på kurs og arrangement

Åpningstidene vil være hverdager fra kl. 08.00 -16.00, med adgang via student-/ansattkort.

For mer informasjon om Lyspæren kan følgende ved Innovasjonsavdelingen kontaktes:

Levelup - gründerinkubator

Levelup sitt mål er å gjøre entreprenørskap til en reell karrierevei for studenter ved UiS.

Torbjørn Røe Isaksen ble begeistret for vendemadrassen som Elen Haugs Langvik i Tidewave, sammen med fire andre tidligere UiS-studenter, har utviklet til helsesektoren. Madrassen sørger for automatisk og regelmessig bevegelse av pasienter med redusert mobilitet. Foto: Asbjørn Jensen
Torbjørn Røe Isaksen ble begeistret for vendemadrassen som Elen Haugs Langvik i Tidewave, sammen med fire andre tidligere UiS-studenter, har utviklet til helsesektoren. Foto: Asbjørn Jensen

Tilbudet er bygget opp rundt en forståelse av at samarbeid, personlig engasjement og evne til problemløsing er nøkkelen til å lykkes som gründer.

LevelUp har ingen opptakskomité eller konkurranse mellom deltakerne. Tilbudet er gratis, og forutsetningen for å være fast tilknyttet inkubatoren er vilje til å dele og hjelpe på tvers av prosjektene i inkubatoren  

Deltakelse i LevelUp er en prosess som hjelper deg å finne din tilnærming til gründerskap.

Vi har delt prosessen inn i fire nivåer som representerer ulike stadier i gründerskapet, fra nysgjerrighet til etablert virksomhet. 

Level 1Level 1 er for alle studenter som er nysgjerrig på gründerskap, og krever ingen formell avtale eller tilknytning til LevelUp.

Ønsker du å finne ut om dette er noe for deg, leter etter noen å starte opp sammen med, eller vil orientere deg i mulighetene som finnes, er det bare å stikke innom oss.
Level 2Level 2 er den offisielle terskelen til gründerskapet.

Vi signerer en enkel inkubatoravtale som blant annet åpner døren til bruk av våre 3D printere og Validé sine gratistjenester, finansiering og arrangementer. Med inkubatoravtale blir du med i LevelUp samlingene, der alle hjelper hverandre på tvers av prosjekter.
Level 3Level 3 betyr at prosjektet er konkret og etablert med jevn fremdrift. 

Her er det mulig å få eget nøkkelkort til inkubatoren, slik at du kan komme og gå utenom åpningstidene. 
Level 4Level 4 er fasen der prosjektet har blitt verifisert av reelle kunder med betalingsvilje. 

Det kan være dine første salg eller samarbeidsavtale med en kundebedrift. Vi har noen få kontorer tilgjengelig for prosjekter i denne fasen. 

LEVELUP-SAMLING 

Alle tjenestene i LevelUp er gratis, og sentralt i tilbudet er deltakelsen i LevelUp-samling. Alle som er del av miljøet eller er nysgjerrig på LevelUp deltar på faste samlinger der det er mulig å gi og få hjelp med store og små problemstillinger som oppstår i prosjektene. Samlingene blir holdt på Lyspæren (Paviljong 9.), mer informasjon finnes på Facebook-siden til LevelUp.

PRAKTISK INFORMASJON 

Lokasjon: Lyspæren Kart

Åpningstider: 8-16 mandag - fredag  (tilgang med student-/ansattkort)

Møtebooking: Ta kontakt for et møte 

Leder og fasilitator for LevelUp: Isabel Næss

Isabel.ness@uis.no 

Mobil: 977 71 289

Følg LevelUp på Facebook

tidligere arrangementer for LevelUp:

For mer informasjon og påmelding til kursene, klikk deg inn på Facebook eventene.

<strong>STUD-ENT midler fra Forskningsrådet </strong>

Er du studentgründer? Da kan du søke forskningsrådets årlige tildeling på 1.000.000 kr for å utvikle din Startup.

Levelup gründerinkubatoren hjelper hvert år UiS-studenter gjennom søknadsprosessen.

Kurskalender - gründerinkubatoren Levelup

Start UiS 

Start UiS er et av i alt 20 lokallag i studentorganisasjonen Start Norge.

Fra venstre, Kristoffer H. Kingsrød, Stian Ludvigsen.
Tidligere medlem og student Kristoffer H. Kingsrød og Stian Ludvigsen gikk videre i den regionale finalen i Venture Cup arrangert av Start Norge.

Som studentorganisasjon er all aktivitet basert på frivillig arbeid av studenter ved lærestedet. Samtidig arbeider de aktivt med ulike enheter og organisasjoner ved Universitetet i Stavanger. Organisasjonens overordnede mål er å motivere til nyskaping primært blant studenter, men også blant forelesere/forskere ved UiS. 

Start UiS samarbeider tett med Innovasjonsavdelingen ved UiS og har hatt stor aktivitet de siste årene. Et viktig årlig arrangement i regi av Start Norge er Venture cup. Start UiS arrangerer hvert år lokal finale og har flere ganger vært vertskap for den regionale finalen i Venture cup - region sør-vest. I 2006, 2011 og 2014 var Start UiS vertskap for den nasjonale finalen i Venture cup hvor studenter fra UiS de siste årene har gjort det veldig bra. Lokallaget har også sterke krefter bak seg, og får god støtte fra det lokale næringslivet, og viser at de kan gjennomføre og nå de mål de har satt seg. På grunn av Koronasituasjonen er Venture cup avlyst i år. Start UiS og LevelUp arrangerer derfor en lokal digital idékonkurranse, Idéjakten. Frist for påmelding er 9.april 2021.

I tillegg har Start UiS vært primus motor for Engasjert-uken ved UiS, et årlig arrangement i samarbeid med StOr (StudentOrganisasjonen) som har som mål å informere og engasjere studenter ved UiS til å ta en aktiv del av studentlivet som ikke er rent faglig. 

Spire - Glødetråden

Spire Stavanger er en frivillig organisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig forvaltning av verdens ressurser.

SPIRELOGO
Spire logo

Organisasjonen Spire er koblet til StOr ved UiS, men aktiviteter foregår både på og utenfor UiS, med studenter og ikke studenter som medlemmer.

Glødetråden er et gratis lån/bytte-tilbud med tilholdssted på Lyspæren. Hensikten er å tilby en arena hvor studenter og ansatte ved UiS kan få tilgang til nødvendig utstyr til sin hybel/leilighet og privat bruk, uten nødvendigvis å måtte gå til innkjøp av nye ting. Gjennom erfaring fra tidligere byttekonsept - Byttebua ser Spire Stavanger en slik bytteordning å være fordelaktig, spesielt for utvekslingsstudenter som ofte kun trenger eiendeler i en kortere periode. Konseptet gjenspeiler Spires visjon tilknyttet lokale tiltak for å redusere det økende globale problemet med overforbruk, og viktige bidrag med å fremme verdien i gjenbruk. 

Kontaktpersoner

51833063
Divisjon for innovasjon og samfunnInnovasjonsavdelingen
Innovasjonsdirektør
Divisjon for innovasjon og samfunnInnovasjonsavdelingen
Leder gründerinkubator Levelup UiS
Divisjon for innovasjon og samfunnInnovasjonsavdelingen
Prosjektkoordinator
51832996
Divisjon for innovasjon og samfunnInnovasjonsavdelingen
Leder av Lyspæren

Du er kanskje også interessert i

UNESCO Chair: Leiarskap og innovasjon

Universitetet i Stavanger ved Det samfunnsvitskaplege fakultet og NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, for...

Smart-ER, forsking for smarte regionar i Europa

University Research Institute for smart European regions (Smart-ER) skal utforme, utvikle og implementere smartby-f...

Nå tar det av for Nabla Flow

Spinn-off selskapet fra UiS leverer i dag vindsimulering til fartsidretter på et slikt nivå at en syklist vinner Tour de...

Innovasjonspris for masterstudenter 2021

For å fremme økt innovasjon i regionen har Rogaland fylkeskommune etablert en pris for masterstudenter i Rogaland. Prise...

InGenious-programmet ved UiS søker studentassistent

Ønsker du spennende arbeidserfaring knyttet til innovasjon, entreprenørskap og bærekraft? Vi trenger en engasjert studen...

Studenter foreslår nye transportløsninger

Som pionerer på ECIU University kom studentene Arne Kragseth og Elisabeth Stene opp med en trippel-løsning for bedre mob...

Helse Hackathon – løste utfordringer på 48 timer

Lyspæren innovasjonshus inviterte 27. og 28. april til årets første Hackathon på Ullandhaug. Studenter, ansatte og ekst...

Impact case: Agderprosjektet

UiS forskere har utviklet og testet en strukturert lekbasert læreplan for barn som går det siste året i barnehagen, det ...

Samarbeidsportalen – registrer og finn oppgaver

Har du forslag til bachelor- eller masteroppgave? På samarbeidsportalen kan du registrere eget forslag eller søke på pub...

Venture Cup

Venture Cup er ein forretningsplankonkurranse starta av McKinsey. Konseptet har vore nytta i fleire land i Europa, og ve...

Grønn politikk-simulering som læringsverktøy

Prosjektet “the Geopolitics of Renewables Simulation” gir studenter mulighet til å delta i sanntids-simulert forhandling...

Studietilbud i innovasjon og entreprenørskap

Her finner du våre studie- og emnetilbud som dreier seg om entreprenørskap og innovasjon.

InGenious

InGenious er et utfordringsbasert program for å gi studentene innsikt i å jobbe med bærekraftig og innovasjonsdrevne pro...

Gründerskolen

Gründerskolen tilbyr 30 studiepoeng innan entreprenørskap, som du tek i ein kombinasjon av teori og praksis i verdas bes...

TN Alumni

TN Alumni er et faglig og sosialt nettverk for deg som har studert realfag og teknologi hos oss. Vi hjelper deg å holde ...

EU-patent til UiS-forskere

Chunming Rong og Antorweep Chakravorty har fått patent på ny teknologi. "MySoMe" skal gjøre det enklere for deg å bestem...

Løs problemstillinger fra arbeidslivet og få 10 studiepoeng

Meld deg opp til MØA-416: Business Development and Innovation: The Firm Perspective som valgemne på vårsemesteret.

Pumps and Pipes Norge

Pumps and Pipes-samarbeidet fremmer teknologi- og kompetanseoverføring mellom olje og gass- og helsesektoren.

ECIU University: utfordringsbasert utdanning og innovasjon

UiS er med i ECIU University, det første europeiske universitetet hvor studenter og forskere samarbeider med arbeidslive...

UiS satsar på kunstig intelligens

Universitetet i Stavanger samlar forskinga si på kunstig intelligens og inviterer omverda til samarbeid. Fredag 6. novem...

Ekstern finansiering og bistand til innovasjonsprosjekter

På denne siden finner du informasjon om hvordan bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter kan få rådgivning.

Senter for innovasjonsforskning

Senter for innovasjonsforskning forsker på innovasjon som en drivkraft for verdiskapning og velferdsutvikling i en globa...

Pedagogiske app'er

Ansatte ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora har de siste årene utviklet en rekke app'er. Noen av disse er ...

Samarbeid med UiS

Universitetet i Stavanger samhandler tett med samfunn og arbeidsliv. Her finner du en samlet oversikt over ulike samarbe...

Kom i kontakt med våre studenter

Universitetet i Stavanger ønsker å legge til rette for at studenter og arbeidsliv kan knytte kontakt og samarbeide.

Studenter får millionstøtte

Tidewave har laget en smart vendemadrass til helsesektoren. Nå får de én million kroner fra Forskningsrådet for å videre...

Gründer som mestrer endring

Sammen med medstudenter startet Elen Haugs Langvik selskapet som utvikler madrasser som forhindrer liggesår. Samtidig so...

Opprydding av plastutslipp i elver

Julie Holter Heggdal og Sondre Løcka, siviløkonomstudenter på Handelshøgskolen ved UiS har deltatt i et EU og Erasmus+ f...