Miljøstipend for studenter som skal dra på utveksling

UiS tilbyr nå studenter som skal dra på Erasmus+ utveksling mulighet for å søke om miljøstipend. Stipendet er et ledd i UiS sin satsing på grønn omstilling.

Published Endret
Fakta
Beløp

2.000 NOK per stipend.

Antall stipend

Høstsemesteret - 3 stipend. Vårsemesteret - 2 stipend.

Frist for å øke

1. februar for vårsemesteret. 1. juli for høstsemesteret.

Grønne reiser

Stipendet kommer i tillegg til eventuelt ‘Grønne reiser’ stipendet fra EU-kommisjonen på 50 EUR. Les mer om hvordan du kan motta Erasmus+ 'Grønne reiser stipendet'.

Tips
Reisekalkulator

Bruk gjerne Klimasmart Semester, som er en reisekalkulator for å se hvordan du kan gjøre reisen din så miljøvennlig som mulig.

Togreiser

Sjekk også ut Erasmus by train og planlegg din reise på interrail.eu.

Hvordan delta og frist for å søke

For å delta må du sende en melding i Utvekslingsveilederen hvor du beskriver plan for reisen og informerer om at du ønsker å søke om UiS sitt miljøstipend.

Frist:
1. februar for studenter som skal dra på utveksling i vårsemesteret.
1. juni for studenter som skal dra på utveksling høstsemesteret.

Det er et krav at studenter som får tildelt stipend bidrar med innhold til Internasjonal seksjon sin instagram-konto @uisutveksling. Enten ved å ha takeover på reisen, eller ved å sende bilde og tekst fra reisen slik at det kan bli publisert i etterkant.

Tildeling

For studieåret 2022/2023 har UiS 5 stipend a 2.000 NOK (3 stipend blir tildelt for høsten og 2 stipend for våren). Tildelingen blir gjort første virkedag etter søknadsfrist, og den vil bli gjort av en ansatt ved Internasjonal seksjon, sammen med to vitner. Vinnere av miljøstipendet vil bli kontaktet i Utvekslingsveilederen. I tillegg vil tildelingen også bli publisert på Internasjonal seksjon sine nettsider og Instagram konto; @uisutveksling.

Utbetaling av stipend

Stipendet vil bli utbetalt etter at utvekslingsoppholdet er avsluttet. Kvittering brukes som bevis på reisen og må lastes opp i Utvekslingsveilederen. Frist for å laste opp dokumentasjon er 30. august for studenter som har vært på utveksling i vårsemesteret, og 30. januar for studenter som har vært på utveksling i høstsemesteret. Dersom semesteret ikke er ferdig før frist, kan du laste opp dokumenter på planlagt reise. Miljøstipendet vil bli utbetalt sammen med Erasmus+ stipend restutbetaling. Utbetalingsdato 30. september / 28. februar.

Forbehold

Studenter som ikke kan dokumentere at over halvparten av reisen har blitt gjort miljøvennlig vil ikke få utbetalt stipend.

Ved færre søkere enn antall stipend, vil alle som har søkt få tildelt stipend.

Stipend som har blitt garantert for, men som ikke blir benyttet, vil bli delt ut i en ny trekking. Ny trekking vil gjelde studenter som ikke fikk tildelt stipend i første runde.