Hopp til hovedinnhold

Smittevern på eksamen

Skal du ha eksamen på campus og er bekymret for smitte? Vi har gjort nødvendige tiltak for at det skal være trygt for deg å ta eksamen.

Publisert: Endret:

Avstand

Eksamensvakter og studenter må holde 1 meter avstand til hverandre. Eksamensvaktene har på munnbind. Pultene er nummererte, og det blir registrert hvem som sitter hvor. Ved eventuell smitte, vil smittesporing og karantene kun gjelde de som sitter nærmest. Husk å holde god avstand når du ankommer eksamenslokalet og når du skal ut og ta pauser. Bruk helst munnbind siden det kan være mange personer som ankommer eksamenslokalet samtidig.

Håndhygiene

Det er viktig at du vasker hendene nøye og bruker håndsprit ved behov. Håndsprit er plassert ved inngangen til eksamenslokalene, inne i lokalene og på toalettene. Studenter og eksamensvakter skal bruke håndsprit eller vaske hendene ved ankomst, når dere forlater eksamenslokalene og ellers ved behov. Om ønskelig kan du ha med egen håndsprit som står på pulten din.

Munnbind

Du oppfordres til å ha på munnbind og må ta med dette hjemmefra. Spør eksamensvaktene om munnbind dersom du ikke har dette med deg. Eksamensvakter skal ha på munnbind og bruke engangshansker ved behov.

Renhold

Dersom du behøver hjelp med laptopen din fra en eksamensvakt skal vakten bruke håndsprit på hendene sine før han hjelper deg, og rengjøre tastaturet med desinfeksjonsmiddel når han er ferdig. Vaktene må påføre mer håndsprit før de hjelper neste student. Utstyr til utlån, som laptoper, ladere, penner og annet blir rengjort etter bruk. Pulter, stoler, håndtak og toaletter blir rengjort før eksamen.

Sykdom

Dersom du er syk og har luftveissymptomer eller feber kan du ikke avlegge eksamen på campus. Du blir sendt hjem fra eksamen dersom du viser symptomer på dette. Har du allergi og har luftveissymptomer som følge av dette, kan du melde fra til sentralt eksamenskontor i forkant av eksamen slik at vi kan gi beskjed til eksamensvaktene om at du ikke skal sendes hjem. Meld fra til eksamen@uis.no.

Gyldig fravær

Du kan innvilges gyldig fravær dersom du ikke kan ta eksamen på campus. Les om dette her.

Kontakt

Ta kontakt med sentralt eksamenskontor på e-post eksamen@uis.no eller telefon 51 83 24 05 dersom du har spørsmål.