StartUp Booster ved UiS LevelUp: den fjerde runden!

For fjerde gang har StartUp Booster blitt gjennomført i regi av LevelUp – studentinkubator ved UiS.

Published Sist oppdatert
Startup booster
Bilde fra salgsworkshop

For fjerde gang har StartUp Booster blitt gjennomført i regi av LevelUp – studentinkubator ved UiS. Inkubatorprogrammet har vært åpent for alle studenter ved UiS som er interessert i entreprenørskap og innovasjon. Dette semesteret har studenter med varierte faglig bakgrunner fått utforsket egen idé og det har vært høyt engasjement blant deltakerne. Over seks uker har deltakerne blitt veiledet gjennom ulike aspekter av gründervirksomhet, med ukentlige samlinger dedikert til varierte temaer. 

Gjennom inkubatorprogrammet StartUp Booster har studentene utforsket forskjellige aspekter av gründervirksomhet, inkludert markedsanalyse, utforming av forretningsmodeller, håndtering av immaterielle rettigheter, strategier for finansiering og effektive salgsteknikker. Vi har fått besøk av eksperter innenfor ulike kompetanseområdene, blant annet representanter fra Skape, Innovasjon Norge, Patentstyret, Validé, og Hortsy Waldmann fra 10X Agency.  

Startup Booster
Bilde fra workshop med Innovasjons Norge

Programmet ble avlsutett med Demodagen, hvor studentene pitchet sine forretningsideer for en ekstern jury. Dette var en fin måte for studentene å få tilbakemelding på idéene sine og få erfaring med pitching.  

Dette initiativet er en refleksjon av vårt mål om å fremme entreprenørskap og innovasjon blant våre studenter. Tilbakemeldingene vi fikk fra studentene etter gjennomført program var at det ble bedre kjent med innovasjonsøkosystemet i regionen og studenter fra andre studieretninger som også er interessert i entreprenørskap.

Noen sitater fra studentene som deltok: 
 “Jeg fikk uvurderlige innsikter og ferdigheter gjennom reisen, og jeg laget til og med min første pitch! Det viktigste er at jeg utfordrer grensene mine og skaper noe nytt sammen med andre gründere!” 
“Jeg tror det fungerte ikke bare som en nyttig ressurs for informasjon, men også som en motivasjonsboost” 
“Det var et veldig interessant kurs. Først var jeg redd for at én leksjon skulle vare i 4 timer, men det var verdt det.” 

 
Har du en forretningsidé og ønsker å få veiledning i utvikling av ideen? Ta kontakt med levelup@uis.no  

Startup booster
Bilde fra Demodagen 2023