Stavanger – en by for den rastløse studenten

Som student i Stavanger får du virkelig oppleve det beste Vestlandet har å by på: strender, hav og masse spennende natur. Vi har møtt Sondre, som tipser deg om steder, aktiviteter og opplevelser du kan få med deg i studentbyen Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Jakten på bølger

I regionen finner du naturopplevelser for enhver smak, og til ethvert aktivitetsnivå. Det var en av grunnene til at Sondre Dørum (26) valgte å ta sin utdanning i nettopp Stavanger. Sondre har drevet aktivt med surfing i over seks år, og var ikke villig til å gi opp aktiviteten da han skulle begynne å studere. 

Student som surfer
Sondre i bølgene.

– Jeg ble glad da jeg så at det var mulig å ta en bachelor i paramedisin på UiS. Da visste jeg at jeg kunne kombinere studiene med det jeg liker aller best, nemlig surfing.

Den værharde kysten gjør at Stavanger-regionen har noen av landets beste surfestrender. Sondre sine favoritter er Borestranda og Vigdelstranda. Han forteller om et hyggelig og inkluderende surfemiljø.

– Jeg har mange kamerater som jeg surfer med, men det hender jeg tar turen ut i bølgene alene. Surfemiljøet er såpass lite at dersom det er andre uti vannet, er det som oftest noen du kjenner.

Student i klatrevegg
Sondre er ofte i klatreveggen på SiS treningssenter. Foto: Ida Tiberg

Klatreparadis

Visste du at Stavanger-regionen er et klatreparadis? Sondre er også veldig glad i å klatre, og dermed finner du han rett som det er i en av klatreveggene på SiS, sportssenteret på campus Ullandhaug. Senteret er kåret til regionens beste, og har et bredt treningstilbud. Her kan du bli med på gruppetimer, trene styrke, spille squash eller prøve deg på buldring og klatring. 

– Det er veldig deilig at SiS ligger så nærme lese- og forelesningssal. Har jeg en dårlig lesedag kan jeg lett ta turen bort for en klatreøkt, litt badstu og en dusj, og så returnere til lesesalen med et klart hode og ny energi.

Les mer om: SiS Sportssenter.

Opplev naturen sammen

Student i naturen
Sondre liker godt turer i skog og fjell. Foto: Ida Tiberg

Som student ved Universitetet i Stavanger er det mange muligheter til å bli kjent med nye aktiviteter og mennesker – gjerne samtidig. Det kan du for eksempel gjøre gjennom UiSi Friluftsliv, en av de mange studentorganisasjonene du kan bli medlem i.

Friluftslivgruppa inviterer til alt fra enkle gåturer og toppturer, til nettopp utflukter med surfing og klatring. Et medlemskap her er ypperlig for deg som virkelig vil oppleve Vestlandsnaturen. Kanskje er det på vei opp til Preikestolen, på surfebrettet eller i klatreveggen, at du finner venner for livet?

– Jeg anbefaler å spre miljøet ditt litt utover bare studiegruppe og klasse. Med en gang du finner en lidenskap eller noe du brenner for, blir det enkelt å bli kjent med folk i disse miljøene.

Sondre føler rett og slett at byen er blitt hans nye hjemby takket være de ulike miljøene han har blitt en del av.

– Folkene jeg har her er noe av det beste med byen. Det er alltid noen som vil finne på noe.

Les mer om: Studentorganisasjoner og linjeforeninger ved UiS.

Studentbyen Stavanger

Bli student hos oss