Hopp til hovedinnhold

Vi trenger alle noen

Det er vår og vi gleder oss over lysere tider. Det kan likevel være tungt å motivere seg med strenge koronarestriksjoner og digital undervisning. Dermed blir det ekstra viktig å ta vare på hverandre. Vi trenger alle noen.

Publisert: Endret:

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS), Studentorganisasjonen StOr og Universitetet i Stavanger (UiS) ønsker å tilby gode samtaler, fine opplevelser og sosiale arrangement i tiden framover til dere som er studenter. Vi ønsker også å nå ut med krisehjelp til dere som trenger det eller dere som er bekymret for en medstudent.

Alle trenger vi å ha noen å snakke med. Er det noen tanker som kverner ekstra mye i hodet ditt? Sliter du med å motivere deg til studiene dine? Kjenner du at du er litt lei deg? Kanskje bor du i en annen by enn bestekompisen? Kanskje synes du det er vanskelig å snakke i telefonen med foreldrene dine? Eller er du bekymret for en medstudent? Uansett hva det er, kan du lett finne en samtalepartner hos Studentsamskipnaden. De har flere tilbud for de som ønsker å snakke med noen.

Book samtaletime hos Studentsamskipnaden.

Du kan også ringe studenttelefonen. Det er et gratis, anonymt og landsdekkende lavterskeltilbud til alle studenter. Telefonen er nattåpen fra kl. 17:00-07:00 hver dag. Den er åpen både hverdager, helger og helligdager. Ring 116 123, og trykk «3».

UiS har en egen studentprest. Studentpresten kan være til støtte for deg som er student, både i gode og mer utfordrende perioder av studenttilværelsen. Kanskje det er nå du skal ta kontakt? Klikk deg inn på studentprestens nettside.

Se i kalenderen under for arrangementer du kan delta på. Ta med deg en studievenn som du vet trenger å komme seg ut. Eller kom alene. Det er kjekt å treffe andre.

Universitetsbiblioteket på Ullandhaug er åpent med begrenset tilgang og kapasitet. Se åpningstidene for biblioteket.

Du kan også sjekke tilbudet fra Studentsamskipnaden (SiS) og melde deg på direkte her.

På UiS sin facebookside kan du også holde deg oppdatert på arrangementer.

Arkeologisk museum på Våland er det alltid gratis inngang for studenter. Det er god plass i kafeen, og der har de også studenttilbud på dagens lunsj. Det er også tilgjengelige lesesalplasser på museets bibliotek.

Er du alvorlig bekymret for deg selv eller andre og trenger psykiatrisk sykepleier? Ring Stavanger legevakt på 116 117 og avtal time. Fastlegen din kan også henvise deg videre til relevante tilbud.

Hvis du eller andre har selvmordstanker kan du ringe 51 51 59 59 på hverdager 8–15. Dette er en TIPS-telefon for tidlig oppdagelse og behandling av psykoser.Kirkens SOS har lav terskel for hjelp og er tilgjengelig 24 timer i døgnet. Ring 22 40 00 40 når tid som helst om du trenger det.

På SiS sine sider finner du en god oversikt over nyttige lenker og telefonnummer for flere ulike hjelpetilbud.

UiS har en egen side med varslingsrutiner og sjekkliste ved krise.

SIS har opprettet en kursportal med ulike kurs og gruppetilbud som har som mål å bedre psykisk og fysisk helse hos studenter. Dette er et gratis tilbud som er åpent for alle å melde seg på. 

Her finner du portalen med de ulike tilbudene.

Her møtes vi ❤️

Fysikermøtet 2021

Man. 21.06 13:00

tor. 24.06 12:30

Online

Offisiell semesteropning 2021

Man. 16.08.2021

12:00-13:00

Fadderområdet på Ullandhaug

Åpningsseremoni på campus Bjergsted

Tir. 17.08.2021

11:00-14:00

Fakultet for utøvende kunstfag, Bjergsted 1

Pårørendekonferansen 2021

Ons. 22.09.2021

10:00-15:00

Zoom

Få hjelp og informasjon