Hopp til hovedinnhold

Virtuell utveksling

En måte å lære og samhandle på tvers av kulturer, uten å fysisk flytte på seg.

Publisert: Endret:

Hvorfor virtuell utveksling?

Få en internasjonal dimensjon i utdanningen din, når du av ulike grunner ikke kan reise på utveksling. Følg og delta i undervisningen fra Stavanger.

Telefonboks i Irland. Bilde brukt i forbindelse med utvekslingstilbudet ved UiS.
Internasjonalisering hjemme

Flere utdanningsinstitusjoner verden rundt, inkludert en rekke av våre samarbeidspartnere, har utarbeidet tilbud innen virtuell studentmobilitet. Dette kommer blant annet av at covid-19-pandemien har ført til et behov for alternativer til fysisk studentmobilitet.

Slike tilbud kan også sees som en del av målsetningen om at flest mulig studenter skal få en internasjonal dimensjon i utdanningen sin, også de som ikke kan reise på utveksling.

Blended Mobility

En kombinasjon av fysisk og virtuell utveksling er også en mulighet. EUs nye rammeprogram for utdanning for 2021-2027 introduserer i tillegg til ordinær utveksling muligheten for Blended Mobility, hvor kort fysisk mobilitet kombineres med en obligatorisk virtuell del.

Dine muligheter

På denne nettsiden deler Internasjonal seksjon fortløpende aktuelle tilbud. Søk innen oppgitte frister. Dersom det er et krav, kan Internasjonal seksjon nominere deg. Send eventuelt en henvendelse om dette via utvekslingsveilederen i Studentekspedisjonen.

Forhåndsgodkjenning

Søk om forhåndsgodkjenning i Studentekspedisjonen dersom du ønsker å få den virtuelle utvekslingen innpasset i graden din ved UiS. Spørsmål om emner og forhåndsgodkjenning må rettes til studiekonsulenten ved ditt studieprogram/fakultet/institutt.

Lånekassen

Sjekk om det er mulig å få økonomisk støtte fra Lånekassen i forbindelse med din virtuelle utveksling.

Ta emner digitalt i Finland høsten 2022?

Sjekk ut tilbudet ved Haaga-Helia!

Vinterlandskap i Finland
  • Informasjon: Haaga-Helia Virtual Exchange
  • Vennligst kontakt Internasjonal seksjon via utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon ved interesse.
  • UiS må nominere deg innen 31. mai, og du må søke innen 6. juni 2022.
  • UiS kan nominere inntil 3 studenter.

Ta emner digitalt i Spania høsten 2022?

Sjekk ut tilbudet ved Deusto University!

Nasjonalpark Spania, trær
  • Informasjon: Deusto International Virtual Campus
  • Vennligst kontakt Internasjonal seksjon via utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon ved interesse. Vi må nominere deg innen gitte frister.
Virtuell utveksling gjennom Erasmus+

Studenter som deltar på virtuell utveksling gjennom en av UiS` Erasmus+ avtaler må ta en språktest (OLS) før og etter utvekslingsperioden.