Dirigent-talentet Ingunn var med i Talent Norges elitesatsing for dirigenter

Innen endt studium fikk Ingunn Korsgård Hagen stilling som assistentdirigent i Stavanger Symfoniorkester. Nylig vant hun også stilling som assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

Publisert Sist oppdatert
Foto av alumni Ingunn Hagen, som dirigerer.
Ingunn Korsgård Hagen - Foto: ©Gstaad Conducting Academy/Theresa Pewal

Navn: Ingunn Korsgård Hagen
Studium: Bachelor i utøvende musikk og Master i utøvende musikk

Ingunn fullførte bachelor i 2019 og master i 2021

Ingunn Korsgård Hagen vant jobben som assistentdirigent i Stavanger Symfoniorkester da hun gikk siste året på Master i utøvende kunstfag ved Fakultet for utøvende kunstfag. Hun vant denne stillingen gjennom en livestreamet dirigentkonkurranse hvor hun konkurrerte mot flere talentfulle kandidater. I samme konkurranse vant hun også en plass i Dirigentforum som er del av elitsatsningen til Dirigentløftet og Talent Norge. Gjennom Dirigentforum har hun dirigert orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester. I dag jobber Ingunn som frilansdirigent, og nylig vant hun stilling som assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

Hvorfor valgte du å studere Bachelor i utøvende musikk ved UiS?

Jeg ønsket å studere dirigering, og min onkel Trond Korsgård, som også underviste i dirigering på UiS, anbefalte meg å søke i Stavanger. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg valgte Stavanger!

Hva husker du best ved studietiden ved UiS?

Jeg husker og savner at alt var så nærme! Studentboliger rett ved siden av Bjergstedparken hvor Campus ligger, og rett nedenfor Bjergstedparken finner du Stavanger konserthus med Stavanger Symfoniorkester. Og ved siden av der igjen både kulturskolen og videregående med musikklinje. Det var fantastisk, med et stort musikkliv som åpnet opp dører til spennende samarbeid!

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Oj, jeg har vel hatt nytte av det meste. Men som dirigent må jeg trekke fram uvurderlig praksis! Det er essensielt å få praksis som dirigent, vi fikk dirigere alle ensemblene på skolen, og i tillegg fikk vi dirigere mindre grupper med profesjonelle musikere fra SSO. Vi fikk besøke og dirigere forsvarskorpsene, og når jeg tok master fikk vi også ha praksis med hele SSO. I tillegg er det fullt mulig å lage sine egne ensembler med studenter eller andre interesserte på skolen.

Hva liker du best med jobben din?

ALT! Å være dirigent er det beste yrket du kan tenke deg. Du kan få stå midt i musikken, og samarbeide og skape musikk med fantastiske musikere. I tillegg kan du i mellom prosjektene styre din egen hverdag og bruke dagevis på å sitte alene og lese noter. Elsker det!

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

1. Tør! Tør og være utenfor komfortsonen og møte nye mennesker og lage musikk og spennende prosjekter med andre.
2. Husk å slappe av mellom slagene. Det kan være mye nytt, og man vil kaste seg med på alt hele tiden, men husk å finn litt egentid og ta det med ro også, sånn at du har energi til alt du har lyst til!
3. Bruk tiden til å finne fram til egne rutiner som funker for deg! Nå har du virkelig sjansen til å prøve og feile. Ikke sammenlign din hverdag med noen andres, finn din egen!

Les mer ...