Kontakten med elevene er det beste med jobben!

Torjus Dversnes har tatt lektor 8-13 med historie som fordypningsfag og nordisk som breddefag. I tillegg har han tatt årsstudium i sosiologi, som gir ham undervisningskompetanse i samfunnsfag.

Published Sist oppdatert

Torjus Dversnes

Hva jobber du med?

Jeg jobber som lektor på Bryne videregående skole, der jeg underviser i historie, norsk og samfunnsfag. Jeg er lærer både på VG1 studiespesialiserende, VG2 yrkesfag, VG3 påbygg – og til våren skal jeg også i gang med voksenopplæring!

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?

Jeg har jobbet mye ved siden av lektorstudiene, og har jobbet mer eller mindre ved Bryne vgs siden 2017. Allerede etter første praksisperioden visste jeg at dette var det jeg virkelig ville. Da tok jeg kontakt med et vikarbyrå, og begynte å jobbe som vikar gjennom dem et halvt års tid før jeg knyttet meg fast til Bryne. 

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

Allerede under praksis så jeg at kunne bruke ta med meg erfaring, teori og kompetanse rett inn i klasserommet. Lærte jeg om bruk av film i undervisningen en dag, kunne jeg ta det i bruk i undervisningen dagen etterpå. Jeg tror at som lektor vil du alltid tidvis oppleve en direkte nytte når du underviser i fagene du har studert, men også indirekte ved å ha en trygghet i de fagene.

Hva er det beste ved jobben din?

Definitivt kontakten med elevene! Jeg liker å snakke og bli kjent med folk. Å bli kjent med elevene gjør det kjekkere i klasserommet for begge parter. Det er også givende å se at elevene mestrer noe etter at jeg hjulpet dem. Det motiverer meg. I tillegg har mange gode kollegaer som gjør jobben kjekk. Jeg trives veldig godt i jobben!

Les mer om lektor 8-13

Hva er dine tre beste jobb- og karrieretips til dagens studenter?

  1. Gjør noe ikke alle andre gjør. De fleste som går ut fra et studium ligner på hverandre – prøv å gi deg selv erfaringer og kunnskap som gjør deg attraktiv og unik for en arbeidsgiver.
  2. Møt opp på forelesningene! Da vil du nesten alltid ha et godt grunnlag inn mot eksamen. På forelesning får du muntlige forklaringer på det som er relevant på eksamen. Du gjør det mye lettere for deg selv som student på den måten!
  3. Nyt tida som student! Man ser ofte fram til tida etterpå, der du ikke skal ha flere eksamener. Men, så fort du er ferdig med studielivet, kommer du til å savne livet og friheten du hadde som student. Utnytt den tida mens du har den.

Hva er det beste med å ta lektorutdanningen?

Jeg er blitt kjent med mange folk, både studenter og forelesere, som jeg tar med meg inn i livet videre. Som lektor er det relativt lett å få jobb etterpå, det er en stor trygghet i at det er en etterspurt utdanning. Gjennom studieløpet får du mulighet til å velge flere fag, som gir deg en bredde i det du skal undervise i. Og ikke minst får du praksis; du får teste deg i jobben før du er ferdig med studiene.

Les mer