- Opplevelsen av at jeg knakk koden musikalsk var en skikkelig opptur!

Petru Popa har studert videreutdanning, master og Postgraduate Diploma (PDM) på Fakultet for utøvende kunstfag, og jobber i dag som universitetslektor ved fakultetet.

Published Sist oppdatert
Brukes kun til Alumniportrett - Petru Popa
Petru Popa
Navn: Petru Popa
Studium: Postgraduate Diploma i utøvende musikk (PDM)

Petru fullførte Videreutdanning i utøvende musikk i 2010, PPU i utøvende og skapende kunstfag i 2011, Master i utøvende kunstfag i 2013 og Postgraduate Diploma (PDM) i 2019.

Petru jobber som universitetslektor ved UiS på Fakultet for utøvende kunstfag, hvor han underviser i ensemble hovedinstrument og støtteinstrument. I tillegg jobber han på Stavanger kulturskole med talentprogrammet 'Unge talenter Bjergsted', som er i regi av UiS og kulturskolen. Petru jobber også som frilansmusiker og har mange spennende prosjekter på gang.

Hvorfor valgte du å studere PDM i utøvende musikk ved UiS?

- Jeg fullførte master på Fakultet for utøvende kunstfag i 2013, og fikk veldig mye ut av dette studiet. Jeg hadde veldig dyktige lærere som ga meg god støtte, og hadde mange prosjekter og konserter. Masterstudiet åpnet for mange muligheter som jeg ønsket å videreutvikle. Gjennom PDM- studiet fikk jeg fordype meg i det jeg interesserer meg for, og jeg fikk muligheten til å videreutvikle meg som artist.

Hva husker du best ved studietiden ved UiS?

- Da jeg begynte å studere hadde jeg mange ubesvarte spørsmål. Det beste med studietiden var at jeg fikk svar på mange av spørsmålene mine. Opplevelsen av at jeg knakk koden og fikk ting til å stemme musikalsk, var et gjennombrudd. Det var en skikkelig opptur og nye perspektiver åpnet seg.

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

- Jeg ser på studiet som en helhet. Du vokser som musiker gjennom dette studiet, og dette er en viktig erfaring du tar med deg videre, som musiker og pedagog.

Hva liker du best med jobben din?

- Det å kunne få dele kunnskap med andre! Jeg føler at jeg fortsatt lærer nye ting mens jeg underviser. Både student og lærer vokser i den prosessen.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

1. Lag en god struktur for din studieprogresjon!
2. Stay focused!
3. Ikke glem å smile, og ikke glem å ha det gøy!

Les mer ...