Biological Chemistry - Master of Science Degree Programme (M-BIOENG)

Studieprogramkode

M-BIOENG

Vekting (SP)

Studienivå

Mastergrad iht §3, 2 år

Fører til grad

Master of Science

4 Semestre

Grunnstudium

Nei

Tilbys av

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet

Intro

Masterstudiet i biologisk kjemi har to spesialiseringer, molekylærbiologi og organisk kjemi. Det er et internasjonalt program og undervisningen foregår på engelsk. Hovedmålet med programmet er at studenten skal tilegne seg avansert kunnskap i enten molekylærbiologi eller organisk kjemi. Det toårige masterstudiet i biologisk kjemi er et høyere grads studium med et omfang på 120 studiepoeng.

Studiets innhold, oppbygging og sammensetning

Studiet består av en undervisnings- og en forskningsdel. Undervisningsdelen består av en basiskjerne på 30 studiepoeng i biologiske/ kjemiske emner, og 30 studiepoeng spesialiseringskurs. I forskningsdelen arbeides det med en 1-årig masteroppgave som gir 60 studiepoeng. Studenten gjør en vitenskapelig undersøkelse under veiledning, hvor man behandler og diskuterer oppnådde resultater og lærer seg prinsippene for vitenskapelig rapportering og publisering.

Emnebeskrivelsen på nettet gir informasjon om:
- Pensumlitteratur
- Arbeids- og undervisningsformer
- Vurderingsformer
- Emneevalueringsformer

Fagplan
Hva kan du bli?

Studiet kvalifiserer for jobber i ulike forsknings- og industrielle virksomheter i offentlig og privat sektor. Dette kan være forskningsinstitusjoner, laboratorier, sykehus, oljeindustri, matvareindustri, akademiske institusjoner og konsulentvirksomhet.

Studieplan og emner
  • Obligatoriske emner

• Valg av spesialisering

• Spesialisering molekylærbiologi

• Valgbare emner

• Spesialisering organisk kjemi

• Obligatoriske emner

• Valgbare emner

• Bioinformatikk og beregningsorientert Biologi

Bioinformatikk og beregningsorientert Biologi

• Næringsmiddelmikrobiologi

Næringsmiddelmikrobiologi

• Miljøbioteknologi

Miljøbioteknologi

Utveksling

Utvekslingssemester
2. semester

Opplegg for utvekslingen
2. semester på masterprogrammet i biologisk kjemi er tilrettelagt for et studieopphold i utlandet.
I utlandet må du velge fag som gir en tilsvarende fordypning innen ditt fagområde, og disse må være godkjente før du reiser ut. Det er også viktig at emnene du skal ta i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet. Et tips er å tenke på din spesialisering og ditt interessefelt.

Spesialiseringen i molekylærbiologi er satt opp 30 studiepoeng med valgemner.

Spesialiseringen i organisk kjemi er satt opp med 20 studiepoeng av obligatoriske spesialiseringsemner i organisk kjemi og 10 studiepoeng med valgemner. For studieopphold i utlandet kan de obligatoriske emnene erstattes av emner innen videregående organisk kjemi.

Flere muligheter
I tillegg til de faglig anbefalte lærestedene som er listet opp under, har UiS en rekke avtaler med universitet utenfor Europa som er aktuelle for alle studenter på UiS med forbehold om at de finner et relevant fagtilbud. Innen Norden kan alle studenter benytte seg av Nordlys- og Nordtek-nettverkene. Finn ut mer.

Det er også mulig å ta emner ved Universitetssenteret på Svalbard, UNIS.

Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Hannah Kate Hondebrink

Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon

Utveksling
  • Alle land

University of Twente, Enschede

Opplev Europa og det internasjonale studiemiljøet i Nederland. University of Twente er UiS sitt partneruniversitet i ECIU-nettverket og tilbyr utvekslingsmuligheter for mange studenter ved UiS. University of Twente er et moderne og innovativt campus-universitet som satser stort på entreprenørskap og har mer enn 9000 studenter.

University of Ulm

Universitetet i Ulm ble grunnlagt i 1967 og ligger i den tyske delstaten Baden-Württemberg ved Donau, så både beliggenhet og fagtilbud gjør dette universitetet til et attraktivt studiested.

Carl von Ossietzky University Oldenburg

Spend your exchange studies at the University of Oldenburg and discover Germany's charming Northwest.

University of Otago

Oseania er mer enn Australia. Hva med et studieopphold ved det eldste universitetet på New Zealand? University of Otago er New Zealands eldste og ledende forskningsuniversitet. Universitetet ble grunnlagt i 1869 og er internasjonalt anerkjent. Campus ligger i sentrum av den livlige og multikulturelle studentbyen Dunedin sør på New Zealand.

• Nederland

University of Twente, Enschede