Hopp til hovedinnhold

Digitale dirigentstudier (V-DIGDIR)

Fakta
Studieprogramkode

V-DIGDIR

Vekting (SP)

30

Studienivå

Halvårsstudium og kortere

Fører til grad
Varighet

2 Semestre

Grunnstudium

Ja

Tilbys av

Fakultet for utøvende kunstfag

Undervisningsspråk
Intro

Digitale dirigentstudier er rettet mot det frivillige musikklivs dirigenter, særskilt korpsdirigenter, både skole- og voksenkorpsdirigenter. Det dreier seg om en 30 studiepoengs enhet som gjennomføres over et helt studieår altså en deltidsutdanning.

Målgruppen er dirigenter som allerede er i arbeid, og som ønsker en fleksibel tilleggsutdanning som kan kombineres med arbeid og som tillater at man kan gjennomføre mye av studiene hjemmefra. Studiet er særlig rettet mot de som har liten eller ingen formell dirigentutdanning fra før.

Studiet skal gi dirigenter i det frivillige musikkliv en plattform for å fungere godt i yrkeslivet, både rent dirigentfaglig, men også som en musikkfaglig leder i fritidsmusikklivet.

Eksamen består av (a.) en kombinasjon av innsendt video av egen praksis (både øvelse og konsert), (b.) en praktisk eksamen i Stavanger der studenten gjennomfører en øvelse og fremføring med et praksiskorps og (c.) en skriftlig hjemmeeksamen.

Fagplan
Hva kan du bli?

Studiet skal gi dirigenter en plattform for å fungere i yrkeslivet, både rent dirigentfaglig og som musikkfagligleder i skolekorpset. I dette inngår forståelsen av egen rolle i samarbeid med nærmiljøet, og det frivillige musikkliv.

Studieplan og emner
 • Obligatoriske emner

  • Digitale dirigentstudier - korps

   Første år, semester 1

   Digitale dirigentstudier - korps

   Studiepoeng: 30

Utveksling
Utveksling
 • Alle land