Kjemi og miljø - bachelorstudium i ingeniørfag (B-KJEMIL)

Studieprogramkode

B-KJEMIL

Vekting (SP)

Studienivå

Bachelor studium

Fører til grad

Bachelorstudium i kjemi og miljø

6 Semestre

Grunnstudium

Tilbys av

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet

Norsk

Intro

Treårig ingeniørutdanning har som overordnet mål å utdanne ingeniører som gjennom teoretiske og tekniske kunnskaper får kompetanse til selvstendig arbeid og som tar et ansvar for samspillet mellom teknologi, miljø og samfunn. Utdanningen er forskningsbasert, og danner grunnlag for livslang læring. Bachelorstudiet i kjemi og miljø er et 3-årig grunnstudium.

Studiet har et omfang på 180 studiepoeng og går over seks semestre. Studiet har 2 studieretninger: Kjemi samt Vann og miljøteknikk.

Fagplan
Hva kan du bli?

Som utdannet kjemiingeniør har du en fleksibel utdannelse som kan benyttes i petroleumsrelaterte virksomheter, konsulentselskaper, kommune/fylkeskommunes miljø- og tekniske etater, forskningsinstitutt, mattilsyn/ næringsmiddelindustri og kjemiske laboratorier.

Studieplan og emner

Utvekslingssemester
5. semester

Opplegg for utvekslingen
I 5. semester på bachelorprogrammet i kjemi og miljø er det lagt til rette for et studieopphold i
utlandet.

Det er satt opp 20 studiepoeng valgemner i 5. semester. I utlandet må du velge fag som gir en
tilsvarende fordypning innen ditt fagområde, og disse må være godkjente før du reiser ut. Det er også
viktig at emnene du skal ta i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i
studiet. Et tips er å tenke på din spesialisering og ditt interessefelt.

Flere muligheter
I tillegg til de faglig anbefalte lærestedene som er listet opp under, har UiS en rekke avtaler med universitet utenfor Europa som er aktuelle for alle studenter på UiS med forbehold om at de finner et relevant fagtilbud. Innen Norden kan alle studenter benytte seg av Nordlys- og Nordtek-nettverkene. Finn ut mer.

Det er også mulig å ta emner ved Universitetssenteret på Svalbard, UNIS.

Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Hannah Kate Hondebrink

Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon

Utveksling
  • Alle land

Teknisk högskola Lund

Lunds Universitet sin historie går tilbake til 1666, og det rangeres jevnlig blant verdens 100 beste universiteter.

University of Wisconsin-Platteville

University of Wisconsin - Platteville (UW-Platteville) er kjend som 'the friendly college' som tar godt vare på studentane sine.

Griffith University

Griffith University er en populær utvekslingsdestinasjon for UiS-studenter. Universitetet er et særlig godt valg for studenter innen musikk/dans, hotell/turisme og business.

Queensland University of Technology

Queensland University of Technology (QUT) er et av Australias største universitet med 40 000 studenter og en stor andel internasjonale studenter. Reis "down under" og bli en del av dette studentmiljøet du også!

• Sverige

Teknisk högskola Lund