Hopp til hovedinnhold

Petroleum Geosciences Engineering - Master of Science Degree Programme (M-PEGENG)

Fakta
Studieprogramkode

M-PEGENG

Vekting (SP)

120

Studienivå

Mastergrad iht §3, 2 år

Fører til grad

Master's Degree Programme in Petroleum Geosciences Engineering

Varighet

4 Semestre

Grunnstudium

Nei

Tilbys av

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet

Undervisningsspråk

Engelsk

Intro

Masterprogrammet i Petroleum Geosciences Engineering utdanner petroleumsgeologer med den teoretiske og tekniske kunnskapen som trengs innen leting og produksjon av olje og gass. Studieprogrammet er forskningsbasert og gir et grunnlag for en livslang karriere.

Programmet forbereder studentene på å arbeide i multinasjonale offshore- og onshorebedrifter innen olje- og gassektoren, i servicebransjen og hos offentlige myndigheter. Mastergraden gir også studentene mulighet til å fortsette med doktorgradsstudier innenfor fagområdet.

Dette studieprogrammet har i flere år på rad blitt kåret til det beste studieprogrammet innenfor geovitenskap av studenter i Studiebarometeret, den årlige nasjonale studentundersøkelsen.

Studieprogrammet er et høyeregradsprogram som går over fire semestre og omfatter 120 studiepoeng, og som resulterer i en mastergrad i petroleumsgeologi.

Programmet består av totalt 120 studiepoeng. Programmet inkluderer 90 studiepoeng fra valgbare emner knyttet til geovitenskap, ingeniørarbeid og beslutningsanalyse knyttet til leting og produksjon av petroleum.

En mastergrad i Petroleum Geosciences Engineering må inkludere minst 60 sp fra valgemnene som er registrert i studieplanen. Opptil 30 sp som ikke er valgemner på Petroleum Geosicences Engineering kan inkluderes i studentens individuelle utdanningsplan. Disse emnene må imidlertid være relatert til fagområdet, eller være direkte knyttet til studentens masteroppgave. Avvik fra valgemnene studieplanen må godkjennes av instituttet, etter søknad i Digital Studentekspedisjon.

Masteroppgaven utgjør 30 studiepoeng og er et stort, selvstendig prosjekt som ferdigstilles i det siste semesteret, ofte i nært samarbeid med et eksternt selskap. All undervisning er på engelsk. Dette er en fordel for studenter som planlegger å arbeide i et internasjonalt miljø der engelsk er forretningsspråket.

Studentene vil møte en rekke arbeids- og undervisningsformer, bruk av moderne datateknologi, praktisk laboratoriearbeid, og prosjekter med tilhørende opplæring i skriving og presentasjoner. For hvert enkelt emne gis det en beskrivelse som redegjør for: arbeids- og undervisningsformer, pensumlitteratur, evalueringsformer, vurderingsformer og læringsutbytte

Fagplan
Hva kan du bli?

Masterprogrammet i Petroleum Geosciences Engineering utdanner høyt kvalifiserte geologer til et bredt spekter av jobber i olje- og gassindustrien. Dette er en internasjonal industri, og masterstudenter i Petroleum Geosciences Engineering har mange muligheter på det internasjonale arbeidsmarkedet etter å ha fullført graden. Petroleumsgeologer er en viktig yrkesgruppe innen en rekke forretningsområder og sektorer, for eksempel petroleums- eller gruveindustrien, byggebransjen, miljøsektoren, tekniske organisasjoner, utdanning og forskning. Dagens forsknings- og yrkeskarrierer kjennetegnes av en tverrfaglig tilnærming. Petroleumsgeologer har den kunnskapen og bakgrunnen som trengs når man skal samarbeide med spesialister fra andre fagområder om å løse viktige oppgaver til beste for samfunnet.

Studieplan og emner
 • Obligatoriske emner

  • Masteroppgave Petroleum Geosciences Engineering

   Andre år, semester 3

   Masteroppgave Petroleum Geosciences Engineering

   Studiepoeng: 30

 • Andre emner 1. og 3. semester

  • Grunnleggende tolkningsmetoder av undergrunnsdata

   Andre år, semester 3

   Grunnleggende tolkningsmetoder av undergrunnsdata

   Studiepoeng: 10

 • Obligatoriske emner

  • Masteroppgave Petroleum Geosciences Engineering

   Andre år, semester 3

   Masteroppgave Petroleum Geosciences Engineering

   Studiepoeng: 30

 • Anbefalte emner 1. og 3. semester

 • Andre emner 1. og 3. semester

  • Grunnleggende tolkningsmetoder av undergrunnsdata

   Første år, semester 1

   Grunnleggende tolkningsmetoder av undergrunnsdata

   Studiepoeng: 10

  • Grunnleggende Geovitenskapelig Temaemne

   Første år, semester 1

   Grunnleggende Geovitenskapelig Temaemne

   Studiepoeng: 5

  • Modeling for Decision Insight

   Første år, semester 1

   Modeling for Decision Insight

   Studiepoeng: 10

  • PVT i petroleum reservoarer og fluider

   Første år, semester 1

   PVT i petroleum reservoarer og fluider

   Studiepoeng: 10

  • Reservoar Geomekanikk

   Første år, semester 1

   Reservoar Geomekanikk

   Studiepoeng: 10

  • Formasjonsevaluering

   Første år, semester 1

   Formasjonsevaluering

   Studiepoeng: 10

 • Anbefalte emner 2. semester

  • 3D Geomodellering

   Første år, semester 2

   3D Geomodellering

   Studiepoeng: 10

  • Seismic Interpretation

   Første år, semester 2

   Seismic Interpretation

   Studiepoeng: 10

  • Applied Data Analytics and Statistics for Spatial and Temporal Modeling

   Første år, semester 2

   Applied Data Analytics and Statistics for Spatial and Temporal Modeling

   Studiepoeng: 10

  • Integrated Reservoir Management From Seismic Field Development Planning

   Første år, semester 2

   Integrated Reservoir Management From Seismic Field Development Planning

   Studiepoeng: 10

 • Andre emner 2. eller 4. semester

 • Utveksling 2. eller 3. semester

 • Utveksling 2. og 3. semester

Utveksling

Utvekslingssemester
3. semester (og/eller 2.semester)

Opplegg for utvekslingen
Vi anbefaler studenter å reise på et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet. Et utenlandsopphold gir deg mulighet til å tilegne deg en unik kompetanse innenfor ditt fagområde. I tillegg til språkkunnskaper, internasjonal erfaring og økte karrieremuligheter. Studenter bør velge en institusjon som UiS allerede har inngått avtale med for å sikre en best mulig gjennomføring av utvekslingsoppholdet.

2. og 3. semester på masterprogrammet i Petroleum Geosciences Engineering er tilrettelagt for utveksling. Disse semestrene har 30 studiepoeng valgemner. Det er viktig at emnene du tar i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet. Et tips er å tenke på din spesialisering og interessefelt.

Flere muligheter
Studenter på Petroleum Geosciences Engineering kan ta emner ved Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) som en del av graden. Ta gjerne kontakt med studiekoordinator for mer informasjon.

I tillegg til de faglig anbefalte lærestedene som er listet opp under, har UiS en rekke avtaler med universitet utenfor Europa som er aktuelle for alle studenter på UiS med forbehold om at de finner et relevant fagtilbud. Innen Norden kan alle studenter benytte seg av Nordlys- og Nordtek-nettverkene. Finn ut mer.

Kontaktperson

Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Karina Sanni

Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon

Utveksling
 • Alle land

  Uppsala universitet

  “In Uppsala you walk in the gardens of Linnaeus, follow in the footsteps of Nobel laureates, and at the same time meet today’s – and tomorrow’s – smartest teachers and researchers.”

  University of Basilicata, Potenza

  The University of Basilicata (Italian: Università degli Studi della Basilicata), colloquially known as Unibas, is an Italian public research university located in Potenza and Matera, Italy. It was founded in 1982 and is organized in six faculties (two schools and four departments). It has also one school of specialization and five doctoral schools.

  If you wish to experience the good gastronomy and southern Italian traditions and way of life, apply now. You will combine education and “dolce vita” in the best way possible.

  University of Milan-Bicocca

  Do you want to enjoy city life style in Northern Italy and, receive education abroad from the second highest ranked Italian University? Apply for a semester abroad in the Lombard region!

  University of Coimbra

  University of Coimbra i Portugal er blant verdens eldste universiteter med røtter tilbake til 1290. Universitetet er et høyt rangert breddeuniversitet med åtte fakulteter. Faculty of Science and Technology tilbyr en unik utvekslingsmulighet for masterstudenter på petroleumsgeologi.

  Aachen University of Technology

  Er du på utkikk etter en spennende mulighet i Tyskland er RWTH Aachen University det naturlige valget! Universitetet streber etter å bli det beste tekniske universitetet i Tyskland innen 2020 og er på god vei til målet. Bli med på en del av reisen – bli utvekslingsstudent i Aachen!

  University of Leoben

  I Leoben er det gode muligheter for å kombinerer studier, fjellturer og kultur!

  University of Houston

  Houston ligger i den amerikanske delstaten Texas, og er kjent som verdens energihovedstad. Byen er også et finans- og oljesentrum i USA.

  Colorado School of Mines

  Colorado School of Mines (CSM) er et offentlig universitet kjent verden over for sin gode ingeniørutdannelse.

  California State University-Los Angeles

  California State University, Los Angeles (Cal State LA) er en del av det anerkjente California State University, som er USAs fjerde største universitet.

  The University of Adelaide

  Universitetet i Adelaide ligger i Adelaide, Australias femte største by. Med sine 1.2 millioner innbyggere er Adelaide en trygg, kosmopolitisk by som er betraktelig rimeligere å bo i enn flere sammenlignbare byer i Australia. Universitetet er medlem av Group of Eight, en koalisjon av de åtte ledende universitetene i Australia.

 • Sverige

  Uppsala universitet

  “In Uppsala you walk in the gardens of Linnaeus, follow in the footsteps of Nobel laureates, and at the same time meet today’s – and tomorrow’s – smartest teachers and researchers.”

 • Italia

  University of Basilicata, Potenza

  The University of Basilicata (Italian: Università degli Studi della Basilicata), colloquially known as Unibas, is an Italian public research university located in Potenza and Matera, Italy. It was founded in 1982 and is organized in six faculties (two schools and four departments). It has also one school of specialization and five doctoral schools.

  If you wish to experience the good gastronomy and southern Italian traditions and way of life, apply now. You will combine education and “dolce vita” in the best way possible.

  University of Milan-Bicocca

  Do you want to enjoy city life style in Northern Italy and, receive education abroad from the second highest ranked Italian University? Apply for a semester abroad in the Lombard region!

 • Portugal

  University of Coimbra

  University of Coimbra i Portugal er blant verdens eldste universiteter med røtter tilbake til 1290. Universitetet er et høyt rangert breddeuniversitet med åtte fakulteter. Faculty of Science and Technology tilbyr en unik utvekslingsmulighet for masterstudenter på petroleumsgeologi.

 • Tyskland

  Aachen University of Technology

  Er du på utkikk etter en spennende mulighet i Tyskland er RWTH Aachen University det naturlige valget! Universitetet streber etter å bli det beste tekniske universitetet i Tyskland innen 2020 og er på god vei til målet. Bli med på en del av reisen – bli utvekslingsstudent i Aachen!

 • Østerrike

  University of Leoben

  I Leoben er det gode muligheter for å kombinerer studier, fjellturer og kultur!

 • USA

  University of Houston

  Houston ligger i den amerikanske delstaten Texas, og er kjent som verdens energihovedstad. Byen er også et finans- og oljesentrum i USA.

  Colorado School of Mines

  Colorado School of Mines (CSM) er et offentlig universitet kjent verden over for sin gode ingeniørutdannelse.

  California State University-Los Angeles

  California State University, Los Angeles (Cal State LA) er en del av det anerkjente California State University, som er USAs fjerde største universitet.

 • Australia

  The University of Adelaide

  Universitetet i Adelaide ligger i Adelaide, Australias femte største by. Med sine 1.2 millioner innbyggere er Adelaide en trygg, kosmopolitisk by som er betraktelig rimeligere å bo i enn flere sammenlignbare byer i Australia. Universitetet er medlem av Group of Eight, en koalisjon av de åtte ledende universitetene i Australia.