Utveksling: Petroleumsteknologi - Master i teknologi, 5-årig (M-PETTE5)

Alt om utveksling

For deg som er tatt opp til 5-årig løp i petroleumsteknologi er det obligatorisk utveksling som del av mastergraden. Dersom du ikke har anledning til å reise på utveksling må du aktivt søke om fritak for dette.

Utvekslingssemester
3. semester

Utenlandsoppholdet gir deg mulighet til å tilegne deg en unik kompetanse innenfor ditt fagområde. I tillegg til språkkunnskaper, internasjonal erfaring og økte karrieremuligheter. Du kan velge mellom institusjoner som UiS allerede har inngått avtaler med.

Opplegg for utvekslingen
Den obligatoriske utvekslingen er lagt til i 3. semester som en del av mastergraden. Dette semesteret består av valgemner.

I utlandet må du velge relevante emner tilsvarende fordypning innen ditt fagområde. Disse emnene må være godkjente før du reiser ut. Det er også viktig at emnene du skal ta i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet. Et tips er å tenke på din spesialisering og ditt interessefelt.

Anbefalte læresteder
Bachelornivå: Energi- og petroleumsteknologi
Masternivå: Petroleumsteknologi

Flere muligheter
I tillegg til de faglig anbefalte lærestedene som er listet opp under, har UiS en rekke avtaler med universitet utenfor Europa som er aktuelle for alle studenter på UiS med forbehold om at de finner et relevant fagtilbud. Innen Norden kan alle studenter benytte seg av Nordlys- og Nordtek-nettverkene. Finn ut mer.

Kontaktperson

Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Karina Sanni

Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon

 

Utvekslingsmuligheter

  • Alle land