Utveksling: Sykepleie - bachelorstudium (B-SYKEPL)

Alt om utveksling

Utvekslingssemester

4., 5. eller 6. semester.
Det er ikke mulig å reise to ganger på utveksling.

Opplegg for utvekslingen

Som student ved UiS har du mulighet til å ta deler av utdanningen din i utlandet, uten å tape tid i studiet ditt. Det helsevitenskapelige fakultet oppfordrer alle studenter til å dra på utveksling. Du får nye faglige erfaringer, et internasjonalt nettverk, nye vennskap, personlig vekst og bedre språkkunnskaper. Å dra på utveksling er lærerikt, spennende, morsomt – og ikke vanskelig hvis du planlegger i tide. Grip muligheten! Og husk at utenlandsopphold må planlegges tidlig, gjerne ett år i forveien.

På bachelorprogrammet i sykepleie er det lagt til rette for utveksling i 4., 5. eller 6. semester. Husk at jo senere du reiser, jo færre institusjoner kan du velge fra.

4. semester (vår-kull 2021): studenter kan ta medisinsk eller kirurgisk praksis på 9 uker og 270 timer i utlandet. Utveksling påbegynnes vanligvis i uke: 12 eller 13 (sjekk årshjul for mer detaljer). Flere destinasjoner tilbys. Mulighet å få Erasmus+ stipend hvis du reiser innen Europa (OBS! Etter Brexit er det ingen garanti for å motta Erasmus+ stipend til Storbritannia).

5. semester (høst-kull 2021): studenter kan ta ett emne (BSYPRAKSIS på 15 sp) i utlandet. De som velger ett emne BSYPRAKSIS drar til utlandet mellom uke 36-38 (dette kan variere siden våre partnerinstitusjoner i utlandet har forskjellige akademiske kalendere). Det legges opp til opphold på 9 uker (270 timer og 15 sp) i medisinsk eller kirurgisk praksis. Flere destinasjoner tilbys. Mulighet å få Erasmus+ stipend hvis du reiser innen Europa (OBS! Etter Brexit er det ingen garanti for å motta Erasmus+ stipend til Storbritannia).

6 semester (vår – kull 2021): studenter kan dra på utveksling i emnet BSY360 (15 sp) og ta 5 ukers praksisperiode i utlandet. Dette korte oppholdet kan tas i noen få utvalgte land (Thailand - 5 plasser, Tanzania - 6 plasser, Kamerun - 10 plasser) - ingen plasser i Europa eller muligheter for stipend. OBS! Du ha min «C» i karaktersnitt og være en selvstendig person. Utveksling i Afrika/Asia passer for de som er reflektert, selvdrevne, har stå-på vilje og er initiativrik. Avreise cirka uke 19 - sjekk årshjul.

Helsesjekk og vaksiner

Noen universiteter (bl.a. i Isreal, Australia) krever også at studenter i praksisopphold tar en særskilt helsesjekk. Se beskrivelsene av lærestedene under for mer detaljer.

Sjekk UD sine landsider og Folkehelseinstituttet for informasjon om særskilte vaksiner som er anbefalt i landet du skal reise til. Vaksiner tar tid. Følg Folkehelseinstituttets anbefalinger for hvilke vaksiner du skal ta. Som sykepleiestudent bør du følge anbefalingene for «gruppe 2» i FHIs retningslinjer.

Husk at vaksinasjonsprosessen for hepatitt B kan ta opptil 6 måneder. En grunnvaksinering med tre doser fordelt på ½ år gir vanligvis livslang beskyttelse. Det kan være at du må gå i gang med vaksiner allerede på søknadstidspunkt - sjekke institusjonsbeskrivelser for mer detaljer.

Karakterkrav

Alle emner må være bestått til nyttår for de som skal ut om våren og alle emner må være bestått i løpet av juni for de som skal ut til høsten. Det betyr at en student vil bli nektet å reise på utveksling dersom hen stryker på en eksamen også etter at hen har mottatt opptaksbrev fra vertuniversitetet. Utveksling i 6. semesteret forutsetter i tillegg min. "C" i karaktersnitt.

Kontaktperson

Administrativ internasjonal koordinator Magdalena Brekke

Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon