Datastudent Stian liker koding og utvikling

- Drømmejobben er innen utvikling, og jeg kan godt tenke meg å ha en ansvarsrolle som teamleder eller produktansvarlig.

Published Endret

Navn og alder: Stian Brekken Antonsen, 22 år
Hjemsted:
Bodø
Her bor jeg i Stavanger:
Like ved Ullandhaug
Dette studerer jeg nå:
Nå går jeg master i datateknologi med spesialisering i pålitelige og sikre systemer. Jeg har akkurat fullført bachelor-løpet av masteren. Jeg søkte meg inn på datateknologi via den femårige opptaksveien.

Portrettbilde av mann med lyseblå genser og mørkeblå caps. Foto
Student Stian Brekken Antonsen

Jeg studerer datateknologi fordi:

Jeg har alltid vært interessert i data, og jeg har alltid likt å løse problemstillinger og utfordringer. Jeg har en klassisk gaming-bakgrunn, og etter hvert begynte jeg å utvikle egne spill. Utvikling er noe jeg fortsatt holder på med.

Mine favorittemner på studiet er:

Favorittemnet mitt er Videregående programmering (DAT240). I dette emnet lærte vi mye om utvikling. Vi lagde kodebaser som kan vare livet ut, og koder som kan brukes om igjen. For eksempel når man lager en app, så kan man lage en kode og gjenbruke den senere og man kan forstå koden mange tiår etterpå. Vi måtte tenke gjennom hvilke koder vi skrev, og vi fikk mulighet til å utvikle oss selv som utviklere.

Jeg likte også Sikkerhet og sårbarhet i nettverk (DAT510). I dette emnet lærte vi om kryptografi og sikkerhet, og vi fikk implementere dette selv, noe som ga oss en grundig erfaring. Vi kunne også velge fritt hvilket kodespråk vi ville skrive, så vi ble ikke låst til et bestemt språk. Forrige sommer hadde jeg sommerjobb hos en bedrift der jeg jobbet med sikkerhet. Det var lett å få seg jobb med den forkunnskapen jeg hadde fra studiet. Jeg var på ett intervju og så fikk jeg jobben.  

Dette er mitt beste studietips:

Møt opp på universitetet, og ha faste steder hvor du jobber med skolearbeid. Jeg jobber for eksempel ikke med skolearbeid hjemme. Det gjør noe med meg mentalt å ha et skille mellom hvor jeg sitter og jobber, og hvor jeg gjør andre ting og slapper av. Jeg sitter konsentrert når jeg er på universitetet. Møt også opp på øvingstimene, der kan du få hjelp av en studentassistent som har hatt fagene tidligere.

Dette er min drømmejobb:

Drømmejobben er innen utvikling, og jeg kan godt tenke meg å ha en ansvarsrolle som teamleder eller produktansvarlig. For eksempel som teamleder for en gruppe som jobber med utvikling. Jeg drømmer også om å ha friheten til å lage min egen arbeidshverdag, og det å kunne sitte og jobbe fra hvor som helst.

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

Jeg ble godt kjent med medstudenter allerede i fadderuken. Jeg ble også kjent med folk ved å være på universitetet. Linjeforeningen ISI, som jeg er medlem av, har for eksempel et eget rom i fjerde etasje i Kjølv Egelands hus. Vi finner også på mye sosialt sammen på fritiden.


I tillegg var jeg med på å starte opp igjen en sjakklubb på campus. Sjakklubben eksisterte for noen år siden, men den hadde ikke vært aktiv på en stund. Vi fikk god hjelp av Studentskipnaden i Stavanger, og kjøpte inn brett og brikker. Prinsippet til klubben er at den skal være gratis og åpen for alle. Her møter du mange ulike folk som har sjakk som en felles interesse. Vi har også hatt arrangement sammen med linjeforeninger der vi for eksempel har spilt ulike spill sammen. På Facebook-siden «Stavanger StudentSjakk» finner du informasjon om arrangementer som du kan delta på.

Dette liker jeg å gjøre på fritiden:

Jeg spiller CS:GO i tredjedivisjon i Telialigaen. Da spiller jeg med en fast kompisgjeng. Jeg spiller også frisbeegolf og liker å gå tur i nærområdet. Lifjell eller Dalsnuten er for eksempel fine fjellturer.

Dette er typisk Stavanger:

Stavanger har et bra uteliv, og det er alltid noe å finne på her. For eksempel kan man gå på konsert på Folken. Det er også flotte frisbeegolfbaner i området, og gode turmuligheter, for eksempel i Sørmarka.

Les mer: