Hopp til hovedinnhold

Digital sikkerhet

Arbeidsplasser, hjem, utdanninger og sosiale arenaer er i stor grad blitt avhengige av IKT-systemer og internett. Overalt i samfunnet er det derfor et økende behov for kompetanse innen digital sikkerhet.

Publisert: Endret:
Fakta
Studiepoeng

0 (digital kursbevis utstedes ved fullført kurs)

Nivå

Etterutdanningskurs

Undervisningsform

Nettbasert selvstudie

Neste oppstart

Kontinuerlig opptak

Søknadsfrist

Kontinuerlig

Pris:

Kr. 1.500,-

Kursinnhold

Digital sikkerhet er høyt prioritert av regjeringen, og i 2019 kom den med en nasjonal strategi for digital sikkerhet. Et viktig kompetansemål i strategien er at digital sikkerhet skal inngå i relevante yrkes- og profesjonsutdanninger.

Et sterkt lag av norske fagfolk har derfor skrevet den grunnleggende læreboken om digital sikkerhet, "Digital sikkerhet - en innføring".

Boken er lettlest og oppslagsvennlig og gir deg en innføring i sentrale temaer som sikkerhetskultur, digital etikk, personvern, lover, verdivurdering, risiko, sårbarhet, trusler, autentisering, den kommersielle IKT-sikkerhetsbransjen, overvåking og deteksjon, hendelseshåndtering og opprydding. Dette er sentrale temaer som ikke bare de som tar digital sikkerhet som hovedemne, men også studenter innen ingeniørfag og tekniske fag bør ha kjennskap til.

I tillegg til bokens redaktører bidrar følgende medforfattere til boken: Leonora Bergsjø, Kjersti Brattekås, Janita Bruvoll, Kristian Eie, Gullik Gundersen, Martin Gilje Jaatun, Geir Køien, Bjarte Malmedal, Eirik Nesbakken, Nils Nordbotten, Kjell Olav Nystuen, Lasse Rosenvinge og Thomas Tømmernes.

Alle deltakerne vil få tilgang til boken digitalt.

Faglig ansvarlig

Professor II
Trondheim
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet

Institutt for data- og elektroteknologi

Kontaktpersoner

Førstekonsulent
51831501
Divisjon for utdanning

UiS etter- og videreutdanning
Senior rådgiver
51833046
Divisjon for utdanning

UiS etter- og videreutdanning