Katrine studerer biologisk kjemi og er leder for linjeforeningen Kjemi i Stavanger

– Linjeforeningen var så viktig for meg da jeg flyttet til Stavanger at jeg ville være med og bidra selv.

Publisert Sist oppdatert
  • Navn: Katrine Kirkeby
  • Hjemsted: Toten - den beste bygda!
  • Her bor jeg: I en studentbolig på campus Ullandhaug 
  • Dette studerer jeg nå: Biologisk kjemi, tredje året på bacheloren

Jeg studerer biologisk kjemi fordi: 

Portrettbilde av en person som smiler til kamera. Foto.
Katrine Kirkeby studerer biologisk kjemi

Jeg valgte dette studiet fordi jeg har en genuin interesse for både biologi og kjemi. Ved å ta en bachelor i biologisk kjemi får man mange muligheter etterpå. Man får testet ut både biologi og kjemi, som gjør at man deretter kan velge hvilken retning man vil studere videre.  

Mine favorittemner på biologisk kjemi er: 

Jeg vil si at anatomi og bioteknologi har vært kjempegøy! Dette henger sammen med fascinasjonen jeg har for kroppen. Jeg har for eksempel mye glede av idrett, og emnene handler om å forstå ulike prosesser som skjer i kroppen. Vi lærer om hva som skjer i musklene og hvordan alt henger sammen, for eksempel hva som skjer i kroppen når man får melkesyre. Her handler det om å forstå både det kjemiske og det biologiske.

Dette er min drømmejobb: 

Drømmejobben min er å forske på medisiner, og gjerne noe innenfor genetikk. Jeg har fått en smakebit på hvordan det er å jobbe på et laboratorium, og det å se for seg en hverdag der man kan jobbe på et laboratorium hver dag, virker helt nydelig.

Dette er mitt beste studietips:

Finn folk som du faktisk kan studere med, og ikke venner som du bare sitter og prater med. Det har jeg lært på den harde måten. Og ta pauser! Man kan tro at man får mye ut av å lese i fire timer, men i løpet av de siste timene får man egentlig ikke med seg noen ting. Et tips er å lese effektivt i 45 min, og ta pauser i 5-10 minutter mellom lesingen. 

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS: 

Jeg ble kjent med medstudenter i fadderuken. Jeg flyttet hit alene uten å kjenne noen, og da var det avgjørende å komme inn i et felleskap allerede de første dagene i fadderuken. Jeg holder faktisk kontakten med flere av de jeg ble kjent med i fadderuken fremdeles, og hun ene er bestevenninnen min nå. Linjeforeningen til studiet hadde også et eget rom i Paviljong 4. Der møtte jeg mange folk, og vi satt sammen og jobbet med studiet. Jeg vet ikke om de samme båndene hadde blitt opprettholdt hvis vi ikke hadde hatt et sted å møtes utenom forelesningene.  

Hvordan er studentmiljøet på biologisk kjemi:

Jeg vil si at det er veldig godt. Det er en god variasjon av ulike mennesker der, og alle kommer overens. Jeg har aldri opplevd utestenging eller forskjellsbehandling på studiet. Her kan man være seg selv. 

Kan du fortelle mer om linjeforeningen til studiet, Kjemi i Stavanger (KIS): 

Jeg ble leder for linjeforeningen i februar/mars 2023. Linjeforeningen var så viktig for meg da jeg flyttet til Stavanger at jeg ville være med og bidra selv. Vi har sosiale arrangementer som passe for alle. For eksempel har vi vaffel-tirsdag annenhver tirsdag, vi drar på turer til Preikestolen, og arrangerer større turer. I år skal vi for eksempel på hyttetur til Sirdal. Det er veldig morsomt å få til ulike aktiviteter, og vi finner på mye kjekt sammen! 

Vi er også opptatt av det akademiske og det faglige, og vi hjelper hverandre. Når studenter på førsteåret kommer og er litt stressa, så kan vi som går på andre og tredje året hjelpe dem og komme med råd. Det er viktig at vi er gode støttespillere for nye studenter. 

Hvordan blir man medlem av KIS: 

Det enkleste er å ta kontakt med oss på Facebook, og bare søke opp KIS. 

Les mer