Lær å veilede kollegaer og praksisstudenter i barnehagen

Ønsker du å bli praksislærer eller å kunne veilede nyutdannede barnehagelærere og andre ansatte i barnehage?

Publisert: Endret:

Profesjonsveiledning i utdanning og yrke er et videreutdanningstilbud ved UiS for deg som er ferdig utdannet barnehagelærer. Det er anbefalt at du har minimum 3 års arbeidserfaring fra barnehage.

Tilbudet er praksisrettet og skal bidra til å kvalifisere praksislærere i barnehagelærerutdanningen til å gi veiledet, vurdert og variert praksisopplæring i barnehage. I tillegg kvalifiserer denne utdanningen til veiledning for nyansatte/nyutdannede barnehagelærere.

Dette lærer du

Emnet gir deg økt kunnskap om utøvelsen av veilederrollen i barnehagen. Du lærer blant annet å analysere og drøfte praksisveiledningens betydning for studentenes læring i praksis.

De fire hovedtemaene er:

• Læring, profesjon og etikk
  • Organisasjons- og læringskultur
  • Barnehagelærerarbeidet og praksislærerrollen
  • Veiledning, tradisjoner og metoder

Her kan du lese den fullstendige emnebeskrivelsen

Praktisk informasjon

Emnet gir 30 studiepoeng og tilbys som et deltidsstudium over to semester, med oppstart høsten 2021. Undervisningen er samlingsbasert.

«Profesjonsveiledning» inngår også i Master i barnehagevitenskap. Dersom du tar emnet nå og senere søker opptak til masteren, vil du kunne få godskrevet emnet.

Studiet koster ingenting utover ordinær studentbetaling på 735,-

Les mer om det å studere enkeltemner ved UiS.

Slik søker du

Opptak til enkeltemner åpner 15. juni. Søknadsfristen er 1. august. Du får svar i august om du har fått plass.

SØK HER

Lurer på noe?

Ta kontakt med studiekoordinator Inger Marie Øglænd tlf. 51 83 29 48, inger.m.oglend@uis.no