Nå kan du lære å gjøre overgangene i barns liv enda bedre

Jobber du med en gruppe skolestartere som snart har sine siste dager i barnehagen og begynner august med SFO? Eller skal du ta imot en gruppe ettåringer når sommeren er over? Da er du garantert opptatt av å gjøre overgangen til det nye og ukjente så god som mulig for ungene «dine».

Publisert: Endret:

Høsten 2021 får du som allerede er utdannet barnehagelærer en helt ny studiemulighet ved UiS. Da kan du ta emnet «Overganger» og lære mer om de ulike overgangene som alle barnehagebarn skal gjennom.

Dette lærer du

Alle barn som går i barnehage vil oppleve minst tre overganger der vi kan aktualisere sammenhenger og brudd. Dette gjelder overgangen

• mellom hjem og barnehage,
  • innad i barnehagen
  • fra barnehage til skole

I emnet «Overganger» tematiseres, belyses og utforskes disse overgangene og vilkårene for at de skal kunne bli gode. Du får økt kunnskap om barns opplevelser av og erfaringer med overganger, barnehagelærerens rolle i ledelse av overganger og praktiske forordninger, informasjon og samarbeidsformer i og omkring barns overganger.

Her kan du lese den fullstendige emnebeskrivelsen

Praktisk informasjon

Emnet går over ett semester, og gir deg 15 studiepoeng. Undervisningen er samlingsbasert. «Overganger» inngår også i Master i barnehagevitenskap. Dersom du tar emnet i høst og senere søker opptak til masteren, vil du få godskrevet emnet du tar nå.

Studiet koster ingenting utover ordinær studentbetaling på 735,-

Les mer om det å studere enkeltemner ved UiS.

Slik søker du

Opptak til enkeltemner åpner 15. juni. Søknadsfristen er 1. august. Du får svar i august om hvorvidt du har fått plass.

SØK HER

Lurer du på noe?

Ta kontakt med studiekoordinator Inger Marie Øglænd tlf. 51 83 29 48, inger.m.oglend@uis.no