Hopp til hovedinnhold

Service Leadership in International Business

Vil du jobbe med ledelse og utvikling av servicebedrifter? I et internasjonalt miljø? Er du positiv, engasjert og villig til å påta deg lederansvar? Da er masterprogrammet i Service Leadership in International Business perfekt for deg!

Publisert: Endret:
Varighet

2 år, 4 semestre

Antall studieplasser

15 for lokale søkere 15 for internasjonale søkere

Studiepoeng

120

Undervisningsspråk

Engelsk

Studiestart

August hvert år

 Service Leadership in International Business

Studiet gir deg solid kompetanse innfor strategi, ledelse, og tjenesteinnovasjon, med spesielt fokus på servicenæringene og internasjonale forhold. Tjenesteytende næringer utgjør i dag en overveldende del av verdensøkonomien, og av de nye yrkene som vil komme i fremtiden vil majoriteten være å finne innen tjenesteproduksjon.  

Studiet forbereder deg på fremtidige lederroller i tjenestebedrifter generelt, og gir deg samtidig en internasjonal dimensjon som er spesielt relevant når vi vet at også fremtidens tjenesteproduksjon blir mer og mer global. Studiet vektlegger både evnene til godt og konstruktivt teamarbeid, og løsning av individuelle oppgaver, for å stimulere til en god forståelse av hva det vil si å være en moderne leder. 

Viktige elementer i studiet er student-aktiv læring og prosjektbasert undervisning med interaktiv bruk av digitale kilder. Dette er et fulltidsstudium med muligheter til å ta utveksling i utlandet. 

Studiet passer for deg med bachelorgrad innen hotell-, reiseliv, markedsføring- eller annen type økonomisk -administrativ utdanning. Søkere med bachelor innen andre relevante områder vurderes også for opptak. 

Videre studier 

Forskerskole i serviceledelse, internasjonal business og hotelledelse utdanner forskere innen tjenesteytende næringer generelt, og turisme og gjestfrihet spesielt. 

Informasjonsfilm om studiet

Hva kan du bli?

This master degree programme, will for many be the start of a future career as managers. Former students from the Norwegian School of Hotel Management can be found in different management positions within the service industry. Some are hotel manager, excecutive managers within tourism, sales and marketing managers, while others are production managers, Key account managers, consultants, or project managers. In other words, the study gives you a possiblity to work with a great variety of interesting sectors, with a great variation of interesting tasks.

This master degree may qualify for admission the PhD Programme.

Møt Våre Alumner

Leder Nordens største matfestival

Maren Skjelde er daglig leder i Gladmat, matfestivalen i Stavanger sentrum som hver sommer blir besøkt av 250.000 mennesker.

Gladmatsjefen har tidligere jobbet både innen hotell og reiseliv, og hun har blant annet vært administrerende direktør både på Finse 1222 og på Hotel Sverre i Sandnes.

UiS-alumn: Maren Skjelde

Yrke: Daglig leder Gladmat

Studium på UiS: Master i Hospitality Administration/Management (2002 – 2004), og bachelor i Hospitality Administration/Management (1999 – 2002).

Hvorfor valgte du å studere ved Universitetet i Stavanger?

– Jeg er fra Stavanger og hadde lyst til å gå på Norsk hotellhøgskole. Mye fordi jeg var litt kjent med restaurantnæringen gjennom arbeid.

Er det noe du husker spesielt godt fra studietiden?

– Jeg har utrolig gode minner fra studietiden. Jeg opplevde at Hotellhøgskolen ikke var så knyttet til det øvrige studentmiljøet, men mange medstudenter var kollegaer på restauranter rundt omkring så vi treftes stadig.

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

– Jeg er enormt glad for at jeg valgte å ta master. Året på Otago University i New Zealand var fantastisk, og et år med svært bratt læringskurve. Spennende og relevante fag. Nydelig land.

Hva liker du best med jobben din?

– Akkurat nå er jeg så heldig at jeg kan si at jeg liker nesten alt med jobben! Jeg liker næringen enormt godt, med så mange kjekke folk, og jeg er glad i drift. Samtidig tror jeg det er riktig å si at jeg har fått min dose av hotelldrift hvor det produseres hele døgnet. I Gladmat får jeg litt begge deler – en tetthet til bransjen og med en kort, operativ periode. I tillegg får jeg være med å utvikle den mest spennende matfestivalen i landet som så mange lokalt hegner om.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

– Ta master, bli kjent med byen og næringslivet, og hold kontakten med folk du blir kjent med.

Møt våre Alumner

Spennende med et reiseliv i endring

UiS-alumn Gaute Løvset studerte reiselivsledelse på UiS og jobber i dag som Head of Sales & Market i reiselivsselskapet Norwegian Experience.

UiS-alumn Gaute Løvset studerte reiselivsledelse på UiS og jobber i dag som Head of Sales & Market i reiselivsselskapet Norwegian Experience.
- Man knytter mange gode og nyttige relasjoner på NHS som jeg har fått mye glede og nytte av både profesjonelt og privat i ettertid, sier UiS-alumn Gaute Løvset.

Hvorfor valgte du å studere reiseliv ved Universitetet i Stavanger?

Etter å ha jobbet i Disney World (Florida) og som guide i Spania og Tyrkia fikk jeg en sterk interesse for reiselivet og hadde lyst til å fortsette min karriere i den bransjen, og da særlig som leder. Jeg så behovet for en sterkere faglig og akademisk forankring, og da var Norsk Hotellhøgskole i Stavanger det naturlige og riktige alternativet.

Hva husker du best fra studietiden din ved UiS?

Veldig mye sosialt, både på skolen og utenfor skoletiden! Jeg har fortsatt mange venner jeg holder jevnlig kontakt med fra tiden ved NHS. Men jeg husker også det faglige, særlig sisteåret med skriving av hovedoppgaven og kunne bruke så mye tid på å fordype meg innen et selvvalgt fagfelt.

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Nettverket! Bevisst eller ubevisst, man knytter mange gode og nyttige relasjoner på NHS som jeg har fått mye glede og nytte av både profesjonelt og privat i ettertid. Faglig er det nok de fagene knyttet til ledelse og strategi jeg har hatt mest nytte av, samt studieåret ved FiU.

Hva liker du best med jobben din?

Som leder for marked, salg og distribusjon i et nytt og offensivt opplevelses- og reiselivsselskap får jeg jobbe variert og nytenkende, og dette liker jeg svært godt. Svært få dager er like og bransjen og markedet er i stadig endring, noe som gir rom for å jevnlig teste ut nye løsninger, ideer og teknologi.

Positive og engasjerte mennesker gir meg energi og impulser. Og i min stilling møter jeg hele tiden denne type mennesker - både kunder, kolleger, partnere, leverandører og andre – og det gir meg stadig påfyll av energi, ideer og kunnskap.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

 1. Knytt relasjoner og utvid ditt nettverk – både på skolen og i bransjen. Som student har du en unik mulighet til å komme i prat med utrolig mange interessante mennesker.
 2. Ta fagene og skolen på alvor. Du har valgt dette selv så legg ned en solid dose arbeid og profesjonalitet i dette, slik at du får det beste ut av tiden ved NHS.
 3. Jobb ved siden av skolen. Hvis du har tid og kapasitet anbefaler jeg sterkt en deltidsjobb innen reiseliv, hotell eller restaurant mens du studerer. Slik bygger du kompetanse og gjør det enklere å få en mer spennende jobb etter studietiden.

Utover dette, kos deg som student og ha masse gøy  – studietiden er fantastisk og langt friere og bekymringsfri enn noen jobb!

Bli med i vårt alumnnettverk!

Hva lærer du?

Alle studieprogram ved UiS har definerte mål for hva du skal lære gjennom studieløpet. Les mer om læringsutbyttet for dette studieprogrammet.

Knowledge

The candidate

 • Has advanced knowledge within service leadership in international business and particular insight in leadership theories, human resource management, marketing and aspects of developing and controlling service operations.
 • In- depth knowledge of a chosen field within international service leadership.
 • Has thorough knowledge about methods applied in strategy development, marketing and operational development and assessment within service leadership in international business
 • Can analyze professional problems based on knowledge within service leadership in international business, its history, traditions and societal role and functions.

Skills

The candidate

 • Can analyze and be critical to various information channels.
 • Can structure and formulate professional reasonings, especially concerning responsible leadership, business accountability and sustainable industrial and business development.
 • Can analyze existing theories, methods and interpretations within service leadership in international business, and,
 • work independently with solving practical and theoretical problems.
 • Can employ relevant methods in research and development projects addressing development and assessment of service business operations, nationally and internationally.

General competence

The candidate

 • Can analyze relevant professional, practical and research ethical issues within service business industries.
 • Can employ his/ her knowledge and skills on new areas in order to accomplish advanced task and projects.
 • Can communicate extensive independent work and master expressions used within service leadership in international business.
 • Can communicate professional issues, analyzes and conclusions within service leadership.

Opptakskrav

Bachelorgrad med en faglig fordypning på minst 80 studiepoeng. Følgende fagområder kvalifiserer for opptak: hotelledelse, restaurantledelse, reiselivsledelse, administrasjon, økonomi eller tilsvarende fagområder. Det kreves et gjennomsnitt av alle eksamensresultater som inngår i opptaksgrunnlaget på minst C i ECTS-skalaen, eller tilsvarende.

Utfyllende regler for opptak

Søking og opptak

Søknadsfrister

og annen informasjon om søking

Kontakt

Ved spørsmål om opptak til studiet, kontakt masteropptak@uis.no

Poenggrenser

Lurer du på hvilket snitt man trengte tidligere år for å få opptak? Poenggrenser fra tidligere år

Hva lurer du på?

Spørsmål og svar om studiet

Kan jeg ha en deltidsjobb? Hva er casebasert undervisning?

spørsmål og svar SOS

Kan jeg studere og ha en deltidsjobb?

Dette masterstudiet er fulltidsstudium, du skal kunne delta på undervisning og gruppemøter med medstudenter. Derfor er det bare begrenset tid til en jobb, men å jobbe 8-10 timer i uken / i helgene, bør være OK. Utenlandske studenter med studentvisum har lov til å ha en deltidsjobb i Norge.

Hvem er studentene på dette programmet?

Normalt er halvparten av studentene bosatt i Norge, den andre halvparten kommer fra hele verden - Europa, Nord- og Sør-Amerika, Asia.

Hva betyr “casebasert" undervisning?

I alle kurs vil undervisningen være basert på cases som beskriver reelle leder- / lederutfordringer. Det forventes at studentene deltar aktivt i slike diskusjoner og har flere presentasjoner.

Studieplan og emner
Allerede student på dette programmet? Her finner du hele studieprogrambeskrivelsen
 • Compulsory courses

  • Research Methods for Business and Leadership

   Første år, semester 1

   Research Methods for Business and Leadership

   Studiepoeng: 10

  • Strategic Leadership and Philosophy

   Første år, semester 1

   Strategic Leadership and Philosophy

   Studiepoeng: 10

  • Service Marketing

   Første år, semester 1

   Service Marketing

   Studiepoeng: 10

  • Strategic and International Marketing

   Første år, semester 2

   Strategic and International Marketing

   Studiepoeng: 10

  • International HR Perspectives

   Første år, semester 2

   International HR Perspectives

   Studiepoeng: 10

  • Service Innovations and International Entrepreneurship

   Første år, semester 2

   Service Innovations and International Entrepreneurship

   Studiepoeng: 10

  • Master's thesis in service leadership in international business

   Andre år, semester 3

   Master's thesis in service leadership in international business

   Studiepoeng: 30

 • Term 3 at UiS or exchange study

  • Courses in term 3 at UiS - Recommended courses or choose other courses

   • Advanced methods in business research and analytics

    Andre år, semester 3

    Advanced methods in business research and analytics

    Studiepoeng: 10

   • Research Based Service Desgin

    Andre år, semester 3

    Research Based Service Desgin

    Studiepoeng: 10

   • Applied Service Innovation Project

    Andre år, semester 3

    Applied Service Innovation Project

    Studiepoeng: 10

   • Leadership Challenges

    Andre år, semester 3

    Leadership Challenges

    Studiepoeng: 10

  • Exchange studies, term 3

Vårt fagmiljø

Norsk hotellhøgskole (NHS)

Norsk hotellhøgskole (NHS) er er verdens nest eldste hotell- og reiselivsutdanning, og har siden 1912 utdannet hotelledere og ledere innen reiseliv og servicesektoren.

Studenter sitter på plen utenfor NHS, Norsk Hotellhøgskole
Hotellhøgskolen holder til i Ellen og Axel Lunds hus på campus Ullandhaug.

Skolen har i dag et av Europas største forskningsmiljø innen dette fagområdet, og tenker stadig framover. Forskningen er særlig knyttet til satsingene; Turisters opplevelser og reiselivsledelse og Serviceopplevelse og gjestfrihet. 

Utveksling

Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling

Exchange semester

In the 3rd semester the students can choose to study abroad for one semester and take courses equivalent to 30 credits (ECTS).By going on exchange to one of our partner institutions abroad as part of your studies, you will have an opportunity to get a unique education. In addition to improving your career opportunities, you grow as a person and gain increased social, cultural and academic competence. In an increasingly international job market, this is a positive asset on your cv.Choice of courses

The students can choose courses freely if they are consistent with the master's programs learning outcomes and no not overlap with compulsory courses already included in the program.Help for pre-approval of courses

After the deadline for applying for student exchange, the department will assist on the process of pre-approval of courses. The department has lists over courses that have been pre-approved earlier at the various universities in order to make the pre-approval process easier.

Do want to know more?

Please contact administrative coordinator for the program Oddvar Norland for more information.General information about exchange: Exchange guide in Digital student service desk

Utveksling
 • Alle land

  Griffith University

  Griffith University er en populær utvekslingsdestinasjon for UiS-studenter. Universitetet er et særlig godt valg for studenter innen musikk/dans, hotell/turisme og business.

  Lunds universitet

  Lunds Universitets historie går tilbake til 1666, og det rangeres jevnlig blant verdens 100 beste universiteter.

  Oxford Brookes University

  Har du drømt om å bo og studere i en av verdens mest kjente studentbyer? Avtalen med Oxford Brookes University gir deg muligheten til å bli en del av studentmiljøet i en by med lange akademiske tradisjoner.

  Syddansk Universitet

  Odense er en nydelig by på den frodige øya Fyn i Danmark. Byen har 200.000 innbyggere, og er med sin sentrale plassering i syd-Danmark regionens ledende by innen forskning og kultur. Som student i Odense vil du virkelig oppleve at «det er deilig å være norsk i Danmark».

  University of Otago

  Oseania er mer enn Australia. Hva med et studieopphold på New Zealand? University of Otago er New Zealands eldste og ledende forskningsuniversitet. Universitetet ble grunnlagt i 1869 og er internasjonalt anerkjent. Campus ligger i sentrum av den livlige og multikulturelle studentbyen Dunedin sør på New Zealand.

  University of Pannonia

  Er du student ved Norsk hotellhøgskole og på jakt etter spennende muligheter i hjertet av Europa? Ved University of Pannonia får du både muligheten til å utvikle deg faglig og få impulser fra et internasjonalt studentmiljø.

 • Australia

  Griffith University

  Griffith University er en populær utvekslingsdestinasjon for UiS-studenter. Universitetet er et særlig godt valg for studenter innen musikk/dans, hotell/turisme og business.

 • Danmark

  Syddansk Universitet

  Odense er en nydelig by på den frodige øya Fyn i Danmark. Byen har 200.000 innbyggere, og er med sin sentrale plassering i syd-Danmark regionens ledende by innen forskning og kultur. Som student i Odense vil du virkelig oppleve at «det er deilig å være norsk i Danmark».

 • New Zealand

  University of Otago

  Oseania er mer enn Australia. Hva med et studieopphold på New Zealand? University of Otago er New Zealands eldste og ledende forskningsuniversitet. Universitetet ble grunnlagt i 1869 og er internasjonalt anerkjent. Campus ligger i sentrum av den livlige og multikulturelle studentbyen Dunedin sør på New Zealand.

 • Storbritannia

  Oxford Brookes University

  Har du drømt om å bo og studere i en av verdens mest kjente studentbyer? Avtalen med Oxford Brookes University gir deg muligheten til å bli en del av studentmiljøet i en by med lange akademiske tradisjoner.

 • Sverige

  Lunds universitet

  Lunds Universitets historie går tilbake til 1666, og det rangeres jevnlig blant verdens 100 beste universiteter.

 • Ungarn

  University of Pannonia

  Er du student ved Norsk hotellhøgskole og på jakt etter spennende muligheter i hjertet av Europa? Ved University of Pannonia får du både muligheten til å utvikle deg faglig og få impulser fra et internasjonalt studentmiljø.

Kontakt oss

Professor
51833732
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Norsk hotellhøgskole
Rådgiver
51832412
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Fakultetsadministrasjonen SV

Administrasjon NHS

Du er kanskje også interessert i

Framtidens yrker: Opplevelsesdesigner

– Vi må utvikle et reiseliv som oppfyller bærekraftmålene. Til det trenger vi flinke folk som kan utvikle bærekraftige o...

Spennende med et reiseliv i endring

UiS-alumn Gaute Løvset studerte reiselivsledelse på UiS og jobber i dag som Head of Sales & Market i reiselivsselska...

Student i Stavanger

Mitt favorittsted

Våre studenter og ansatte forteller om sitt favorittsted i regionen eller på campus og gir gode tips til hvor din neste ...

Studentfestivalen Ugå 2022

14.-20. mars brakar det laus med UGÅ i Stavanger! UGÅ er stavangerstudentane sin eigen festival.

Ut på tur i Stavanger-regionen

Stavanger-regionen har ein svært variert natur, med gode opplevingar over alt. Frå lange, kvite strender til høge fjell ...

Den mer eller mindre ultimate guiden til å studere i Stavanger

Alt du lurer på om å studere på UiS (og litt til).

Stavanger - opplev byen og kulturen!

Er du på jakt etter et godt kultur- og uteliv, er Stavanger byen å være i. Tilbudet er rikt og variert, og du når ikke o...

Hvem fortjener Begeistringsprisen?

Hvert år deler Studentpresten, UiS, StOr og SiS ut en pris til en student, studentorganisasjon eller linjeforening som p...

Folken – studentane sitt kulturhus i Stavanger

Konsert? Teater? Quiz? Stand Up? På Folken, studentane sitt kulturhus i Stavanger, venter kanskje ditt livs konsertopple...