Tar EMBA for å videreutvikle familiebedriften

Ny og relevant kunnskap. Utvikling som leder og bedre forutsetninger for å drive familiebedriften videre. Det er de viktigste effektene Bjarte Klingsheim Folkvord har opplevd som student på Executive Master of Business Administration. Som en ekstra bonus har han knyttet nyttige kontakter og fått nye kunder i løpet av studiet.

Publisert Sist oppdatert

Bjarte Klingsheim Folkvord
Bjarte Klingsheim Folkvord

Anleggsgartner Bjarte Klingsheim Folkvord er oppvokst i familiebedriften Klingsheim Hogst & Hage, og har jobbet der fast siden 2017. Han er nå driftsleder og deleier i selskapet.

– Jeg hadde jobbet som driftsleder noen år og merket at jeg stadig støtet på fagområder innenfor ledelse som jeg ønsket mer kunnskap om. Firmaet var i vekst og det førte med seg flere strategiske og økonomiske beslutninger, i tillegg til flere krav og spørsmål fra de ansatte rundt HR og personalledelse. Alt i alt ønsket jeg å stille meg i en best mulig posisjon til å utvikle firmaet videre og utføre jobben min skikkelig, forteller han.

Da han fant informasjonssiden om Executive MBA ved Handelshøgskolen på UIS, passet den godt til hva han ønsket seg.

– Utvalget av kurs var stort og spennende, i tillegg til at det passet behovet mitt bra. Jeg likte at jeg kunne velge de fagene som var mest relevante for arbeidsoppgavene i min jobb.

Studieformen fungerer

Bjarte Klingsheim Folkvord mener mastergraden er godt tilrettelagt for å kombineres med jobb gjennom noen få, men intensive og effektive samlinger.

– Foreleserne er dyktige og engasjerte og har mye erfaring fra næringslivet. I tillegg har vi fått besøk av gode gjesteforelesere. Det er nyttig å høre erfaringene fra en leder som praktiserer innholdet i pensumet vårt ute i en bedrift, sier han.

Executive MBA er en erfaringsbasert master, hvor studentene samarbeider og deler av egen kunnskap.

–  Vi får utveksle erfaringer og hjelper hverandre med å få en god forståelse av fagene. Eksamensformen består mye av oppgaveskriving og jeg har skrevet om egen bedrift i de fleste eksamensoppgavene, sier Folkvord.

Bonus med nettverksbygging og nye kunder

Han er fornøyd med utbyttet av mastergraden han nå er i ferd med å gjennomføre:

– Jeg sitter så langt igjen med utrolig mye ny og relevant kunnskap. Jeg har utviklet meg selv som leder og har styrket forutsetningene mine for å drive familiebedriften videre. Jeg har knyttet nye kontakter som jeg har tro på kan være nyttige videre i min yrkeskarriere. Jeg har faktisk også fått noen nye kunder gjennom studiet, så det er en kjekk bonus. Alt i alt har det vært en veldig positiv opplevelse, avslutter han.

Les hva flere sier om Executive MBA

Interessert i Executive Master of Business Administration?

Les mer og finn ut hvilke kurs som tilbys, og om dette kan passe for deg!

Executive MBA tilbys av Handelshøgskolen ved UiS og organiseres av UiS etter- og videreutdanning (EVU).

Du velger selv om du vil ta ett kurs – eller hele mastergraden.

Les mer her!