Hopp til hovedinnhold

Medisinsk teknologi bachelor

Vil du bidra til å løse framtidens helseteknologiske utfordringer? Da er medisinsk teknologi studiet for deg. Mer informasjon kommer.

Publisert: Endret:
Faktaboks
Varighet

3 år / 6 semestre

Antall studieplasser

25

Studiepoeng

180

Poenggrense

Nytt studieprogram

Søknadsfrist

20. april gjennom Samordna opptak

Medisinsk teknolog foran skjermer

Befolkningen blir eldre, og helsevesenet trenger mer avansert medisinsk teknologi. Samtidig vet vi stadig mer om sykdommer og diagnostisering på grunn av forskning og utvikling. Vi tilbyr nå en bachelorgrad som gir deg mulighet til å jobbe med koblingen mellom teknologi og medisin.

Den tverrfaglige bachelorgraden i medisinsk teknologi gir deg kunnskap om hvordan man kan bruke teknologi som et verktøy i medisin for å utvikle bedre behandlingsmetoder og bedre diagnoseverktøy. 

Teknologi man tar for gitt i dag, har blitt til fordi noen så et behov som teknologien kunne løse. Robotkirurgi, elektriske rullestoler og graviditetstester som i løpet av sekunder viser en medisinsk tilstand, har blitt utviklet og tilgjengeliggjort.

Tverrfaglig bachelor

Utdanningen medisinsk teknologi er tverrfaglig, og kombinerer avansert matematikk, fysikk, elektroteknikk og programmering med anatomi og fysiologi, medisinsk teknologiforvaltning og andre emner som er rettet direkte mot medisinsk teknisk utstyr.

Arbeidsformene varierer, du er innom både laboratoriearbeid, gruppearbeid, praktisk og teoretisk oppgaveløsning i løpet av studiet. 

Studiet passer for deg som er interessert i teknologi, matematikk og programmering rettet mot medisinske anvendelser. Nysgjerrighet og kreativ problemløsning kommer også godt med i jakten på de neste helseteknologiske gjennombruddene. Du blir en del av et aktivt fagmiljø i skjæringspunktet mellom kunstig intelligens, medisin og elektroteknologi ved Universitetet i Stavanger. 

Du vil være kvalifisert til jobber i helsesektoren med teknisk utstyr, diagnostikk og bildebehandling. Du vil også være en attraktiv kandidat i medisinsk teknisk industri og farmasøytisk industri.

Mer informasjon kommer.

Newborn Time og medisinsk teknologi

Kamera og kunstig intelligens kan redde liv på fødestua.

Medisinsk teknologi illustrasjon

NewbornTime handler om forbedret nyfødtomsorg ved bruk av kunstig intelligens (AI) for aktivitetsgjenkjenning i video fra tiden under og etter fødselen. Les mer om Newborn Time og medisinsk teknologi.

Opptakskrav

Krav om generell studiekompetanseog matematikk R1 (S1 og S2) og R2 og Fysikk 1 eller 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning.

Søknad: via Samordna opptak.

Søknadsfrist: 20. april.

Kontakt

Professor
51832025
Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet

Institutt for data- og elektroteknologi
Rådgiver
51831726
Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet

Fakultetsadministrasjonen TN

Kontor for utdanningsadministrative tjenester

Les mer