Studieverkstedet hjelper deg med skrivingen

Trenger du hjelp med oppgaveskriving eller eksamen? Få veiledning av studentmentorer fra Studieverkstedet i biblioteket. NB! Studieverkstedet har sommerstengt fra 15. juni til 5. september.

Published Endret
Studieverkstedet
Veiledning i oppgaveskriving

Få veiledning i oppgaveskriving fra studentmentorer i biblioteket. Bruk din student e-post når du booker veiledning. Book veiledning.

Skrivegruppe for master

Vil du holde skriveprosessen i gang, dele erfaringer og få tilbakemeldinger på tekst? Send en e-post til Studieverkstedet.

Veiledningstid

Tirsdag kl 12 – 15 Torsdag kl 14 – 17

Hvor?

Studieverkstedet holder for tiden til i arrangementsområdet i biblioteket på campus Ullandhaug. Veibeskrivelse: Når du går inn i biblioteket er arrangementsområdet det første område du ser til høyre for skranken. Her finner du et elektronisk kart over campus.

Joanna gir studenter gratis veiledning i biblioteket

Studentmentorene hjelper studenter som trenger veiledning.

Studieverkstedet holder for tiden til i arrangementsområdet i biblioteket på Ullandhaug.

Få hjelp av Studieverkstedet

Oppgaveskriving

Skal du skrive oppgave? Studieverkstedet er åpent for alle studenter ved UiS, uansett fag og nivå. Book veiledning. Det er lurt å bestille veiledning på forhånd. Hvis det kommer mange studenter på en gang, er det ikke sikkert vi klarer å hjelpe alle. I utgangspunktet kan du booke inntil to veiledninger per semester. I forbindelse med hjemmeeksamen er det ikke mulig å booke mer enn én veiledning. Hvis du har booket en veiledning og blir forhindret fra å møte opp, vennligst kanseller eller flytt avtalen via lenken du får i bookingbekreftelsen. Det er ikke mulig å booke en ny veiledning hvis avtalen ikke blir endret på forhånd, men du er velkommen på drop-in.

Individuell veiledning

Studieverkstedet tilbyr dialogbasert veiledning i akademisk oppgaveskriving. Veiledningen gis av studentmentorer. Vi tilbyr to typer veiledning i åpningstiden: Drop-in-veiledning i inntil 20 minutter og bestilt veiledning i inntil 40 minutter.

Ditt ansvar:

Når du skal på veiledning må du ta med deg oppgaven din. Ved bestilte veiledninger sender du oppgaven din til mentoren senest dagen før veiledningen.

Husk:

- Ta med oppgaveformuleringen - Ta med dine egne notater, ideer og utkast - Ta med skrivesaker - Tenk gjennom hva du ønsker å jobbe med

Hva får jeg hjelp med?
Du kan få hjelp med:

- Å forstå oppgaveformuleringer - Å forstå akademiske sjangre - Å komme i gang med å skrive - Å formulere mål og utvikle problemstilling - Hvordan strukturere og disponere tekst - Tekstflyt og tekstbinding - Kildekritikk - Hvordan sitere og henvise til kilder

Du får ikke hjelp med:

- Språkvask - Retting - Faglig veiledning - Vurdering av nivå på oppgaven

Husk at veiledningen du får fra Studieverkstedet er generell, og at du alltid må forholde deg til formelle krav satt av faglærer.

Studentmentorene i Studieverkstedet:

Joanna

Joanna går på lektorstudiet, med historie som hovedfag og engelsk som fag nummer to. Joanna jobber også som studentassistent på universietsbiblioteket og er leder for Pedagogstudentene UiS. Joanna kan hjelpe med kilder, tekstflyt og andre utfordringer.  

Olav

Olav går på lektorstudiet, med fordypning i historie og engelsk. I tillegg til jobben som studentmentor, er han studentassistent på Kunnskapssenter for Utdanning. Olav er opptatt av flyt i teksten, samt kildebruk og plagiering.

Maren

Maren går sitt siste år på grunnskolelærer 5-10 og skriver nå master i engelsk. Hun har også matematikk og religion som fag. Maren kan hjelpe med tekststruktur, tekstflyt og akademisk språk, og kildehenvisninger.    

Patrick

Patrick tar en bachelorgrad i engelsk og har historie som fag nummer to. Han jobber også som studentassistent på universitetsbiblioteket. Han kan hjelpe med språk, struktur, tekstflyt, kildekritikk og kildehenvisninger.

Muhammad

Muhammad studerer konstruksjoner og materialer med fordypning i maskinteknikk, og går andre året på maskiningeniør. Muhammad kan hjelpe med kildehenvisninger, strukturen i vitenskapelige rapporter, og tekstflyt.   

Camilla

Camilla holder på med en mastergrad i engelsk. Hun har også erfaring fra fag innen pedagogikk, sosiologi, statsvitenskap og sosialt arbeid. Camilla kan hjelpe med akademisk skriving på norsk og engelsk, oppgavestruktur og kildehenvisninger.  

Nyttige ressurser i akademisk skriving

Oppgaveskriving

Praktisk informasjon for bachelor- og masterstudenter ved UiS

Referanser og kilder

Hvordan og hvorfor refererer du? Her finner du informasjon som gir deg svar på disse spørsmålene

Søk & skriv

Hjelp til litteratursøk, skriveprosessen og etiske krav til akademisk skriving

Podkasten om akademisk skriving

Podcasten om akademisk skriving og studiemestring

Har du spørsmål om Studieverkstedet? Kontakt oss!

Book veiledning

Fyll ut vårt bookingskjema for å booke veiledningstime. Bruk din UiS-student e-post når du bestiller.

Spørsmål?

Send en e-post til Studieverksted dersom du har spørsmål.

Koordinator for Studieverkstedet

Hannah Tischman E-post: hannah.tischmann@uis.no