ESREL ga grobunn for nytt forskningssamarbeid

For første gang var tunnelsikkerhet tema under den internasjonale samfunnssikkerhetskonferansen ESREL.

Publisert Sist oppdatert
Bilde: Tonja Knapstad
Tonja Knapstad

Doktorgradsstipendiat Tonja Knapstad er tilknyttet Kapasitetsløft Tunnelsikkerhet (KATS) og jobber til daglig ved Høgskulen på Vestlandet. Under årets ESREL-konferanse i Angers i Frankrike var hun med å lede en egen sesjon for tunnelsikkerhet.

– Sesjonen om risikostyring i tunneler var veldig vellykket, sier Knapstad, som i likhet med de andre bidragsyterne i sesjonen deltok digitalt. Sesjonen ble ledet av Dr. Konstantinos Kirytopoulos, Dr. Myrto Konstandinidou og Knapstad.

Alle bidragsyterne i sesjonen har blitt bedt om å sende inn utvidede versjoner av konferanseartikkelen sin som vil bli vurdert for publisering i Journal of Traffic and Transportation Engineering. Journalen publiserer en spesialutgave om “Risikostyring for design, konstruksjon og drift av tunneler”.

Etter ESREL 2021-konferansen ble det organisert et digitalt møte mellom KATS (representert ved Henrik Bjelland, Ove Njå og Tonja Knapstad) og Dr. Konstantinos Kirytopoulos og Dr. Panagiotis Ntzeremes fra National Technical University of Athens, Hellas for å diskutere videre forskningssamarbeid.

Tone Iversen, Brynhild Stavland og Henrik Bjelland fra KATS deltok også på konferansen. De bidro med to artikler til sesjonen om tunnelsikkerhet. Bjelland og Iversen presenterte én artikkel hver.

Fra KATS deltok også doktorgradsstipendiat Syed Taha.

– Det var min første konferanse, og det gikk veldig bra. Det var definitivt en opplevelse for meg. Det ville så klart vært bedre hvis vi kunne ha deltatt fysisk, men det får vente til neste gang, sier han.

Les mer om konferansen på ESRELs hjemmesider.

Tekst: Kjersti Riiber