Hopp til hovedinnhold

Under Domkirken

Tirsdag 2. mars 2021 kl. 18:30-19:30,
Arkeologisk museum,
Auditorium.

Velkommen.

Publisert: Endret:

Arkeolog Sean D. Denham

Foredrag ved Sean D. Denham, arkeolog

Det har vært mye i nyhetene de siste måneder om arkeologien under Stavanger domkirke, og nylig startet en ny utgraving under Domkirken opp, ledet av NIKU. Men hva vet vi, egentlig? Hva kan undersøkelsene fortelle oss om bygningens og Stavangers historie? Og hvorfor er det så viktig? Foredragsholderen vil fortelle om arkeologisk arbeid under Stavanger domkirke i fortid og framtid. 

Sean Denham er arkeolog og arbeider på Arkeologisk museum. Han er osteoarkeolog, dvs. at han er ekspert på å identifisere skjelettmateriale fra arkeologiske utgravinger, og analyserer disse menneskelige levningene for å finne mer ut av menneskenes historie. Sean har vært med på utgravingene under Domkirken, og blir nok også sentral i det videre arbeidet nå som Riksantikvaren jar bestemt at det blir ytterligere utgravinger under Stavanger domkirke fram mot sommeren.Foredraget starter kl. 18.30 i auditoriet på Arkeologisk museum. Merk smittevernreglene, hold avstand og bruk antibac. Hold deg hjemme hvis du er syk.Se foredraget live: Streaming via zoom

NB! Det er GRATIS INNGANG – men på grunn av koronasituasjonen må vi ha påmelding hvis du vil komme til museet på foredraget. Begrensa plass. Påmelding til: resepsjon-AM@uis.no eller tlf. 51 83 26 00. E-post merkes "foredragspåmelding".Kaffe og kaker kan kjøpes i resepsjonen.

Kl. 17.45–18:00: Gratis omvising i utstillingene for de som kommer til museet.

Tema og tidsperiode vil variere.

Påmelding til: resepsjon-AM@uis.no eller tlf. 51 83 26 00. Det er bare plass til 10 personer per omvising, så vær tidlig ute med påmelding. E-post merkes "omvising".