Hefte: Bok og språk i bruk i SFO

I forbindelse med at det ble innført tilbud om leksehjelp for alle barn fra 1.-4. trinn på SFO utviklet Lesesenteret et veiledningsmateriell for lese- og språkstimulering til hjelp for ansatte på SFO og med informasjon til foreldre.

Published Endret

Materiellet omfatter heftet Bok og språk i bruk i SFO, sju plakater og en folder om språk- og lesestimulering til foreldre.

Heftet Bok og språk i bruk i SFO inneholder fagstoff og hverdagsfortellinger. Fagstoffete r artikler om språkstimulering, lesestimulering, høytlesing, leksehjelp, lesestrategier og foreldresamarbeid. Hverdagsfortellingene er situasjonsbeskrivelser fra dagliglivet i SFO.

For at inholdet skal være mest mulig aktuelt og relevant, har vi best om innspill fra mange kanter. Her er innspill fra ansatte i SFO-er rundt om i landet som har gitt oss hverdagsfortellinger fra arbeidet sitt med språkaktiviteter, lesing eller leksehjelp. Her er også stoff om folkebibliotek i to kommuner som har etablert og drevet bibliotekfilialer på SFO. Vi har fått bidrag fra to lærere; en som har presentert bøker og en som har skrevet om høytlesing og lesestimulering, og fra en journalist har skrevet om leksehjelp. Det er også flere andre som har gitt oss respons underveis.

Heftet kan gi ideer om hvordan arbeidet med språk- og lesestimulering og leksehjelp kan gjøres. Bruk også heftet som utgangspunkt for faglige samtaler i personalet.

Pris:
Heftet er på 60 sider og koster kr. 75.
ISBN: 978-82-7649-066-4

Bestilling:

Bestill heftet fra nettbutikken

Last ned:

Last ned heftet gratis i PDF-format.