Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastisk och idrottshögskolan eller GIH Stockholm er verdens eldste idrettsskole og Sveriges fremste kunnskapssenter for studier i idrett og helse. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å studere i Nordens Venezia og besøke nabolandet!

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

GIH ble grunnlagt i 1813 og er per i dag et lite universitet med omtrent 650 studenter. Universitetet har en lang historisk akademisk tradisjon for utdannelse av idrettslærere, og tilbyr i dag utdanning både innen helsepedagogikk, trening og idrettsvitenskap. Campus ligger nord for Stockholm like ved de fremste idrettsarenaene, og har en rekke idrettsanlegg på stedet (gym, svømmehall, tennisbane), i tillegg til det største idrettsbiblioteket i landet.

UiS har en Erasmus-avtale med GIH Stockholm innen Sports, som er anbefalt for kroppsøving i grunnskolelærerutdanningene.

Undervisningsspråk

Svensk og engelsk

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk eller svensk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Karakterkrav

Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt

2

Informasjon om skolepenger

Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitet.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemesteret: Slutten av august – midten av januar.
Vårsemesteret: Midten av januar – begynnelsen av juni

Høstsemesteret avsluttes i midten av januar, men instituttet kan gjøre tilpasninger slik at det ikke blir et problem med semesterstarten ved UiS i januar. Ta kontakt med studiekoordinator for mer informasjon.

Akademisk kalender

Valg av emner

Studenter følger emner innen «Idrott och hälsa för grundlärarprogrammet». Disse emnene tilbyr GIH også for lærerstudenter ved Stockholms Universitet.

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 30 studiepoeng

Bolig

Det er svært vanskelig å finne bolig i Stockholm, og GIH kan ikke garantere bolig til utvekslingsstudenter. Det er mulig å søke om bolig gjennom universitetet og det anbefales å søke så fort som mulig fordi prinsippet for boligutdelingen er «førstemann til mølla».

Flere spørsmål?