Gymnastik- och idrottshögskolan

Gymnastisk och idrottshögskolan eller GIH Stockholm er verdens eldste idrettsskole og Sveriges fremste kunnskapssenter for studier i idrett og helse. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å studere i Nordens Venezia og besøke nabolandet!

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

GIH ble grunnlagt i 1813 og er per i dag et lite universitet med omtrent 650 studenter. Universitetet har en lang historisk akademisk tradisjon for utdannelse av idrettslærere, og tilbyr i dag utdanning både innen helsepedagogikk, trening og idrettsvitenskap. Campus ligger nord for Stockholm like ved de fremste idrettsarenaene, og har en rekke idrettsanlegg på stedet (gym, svømmehall, tennisbane), i tillegg til det største idrettsbiblioteket i landet.

UiS har en Erasmus-avtale med GIH Stockholm innen Sports, som er anbefalt for kroppsøving i grunnskolelærerutdanningene.

Undervisningsspråk

Svensk og engelsk

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk eller svensk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Karakterkrav

Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt

2

Informasjon om skolepenger

Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitet.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemesteret: Slutten av august – midten av januar.
Vårsemesteret: Midten av januar – begynnelsen av juni

Høstsemesteret avsluttes i midten av januar, men instituttet kan gjøre tilpasninger slik at det ikke blir et problem med semesterstarten ved UiS i januar. Ta kontakt med studiekoordinator for mer informasjon.

Akademisk kalender i detalj.

Valg av emner

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 30 studiepoeng

Bolig

Det er svært vanskelig å finne bolig i Stockholm, og GIH kan ikke garantere bolig til utvekslingsstudenter. Det er mulig å søke om bolig gjennom universitetet og det anbefales å søke så fort som mulig fordi prinsippet for boligutdelingen er «førstemann til mølla».

Flere spørsmål?