Jyväskylä Polytechnic

Reis på utveksling til studentbyen Jyväskylä! Universitetet tilbyr en rekke aktiviteter og muligheter for studenter. Rundt 400 utvekslingsstudenter drar på utveksling til JAMK University of Applied Sciences hvert år! Reis du også!

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

JAMK University of Applied Sciences har over 8000 studenter fra over 70 land. Universitetet tilbyr en rekke studieprogram innefor de fleste fagområder.

Universitetet i Stavanger har inngått en Erasmus+ avtale med JAMK.

Undervisningsspråk

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk.
Institutt for helsefag krever at alle søkere må ha minimum -4- i engelsk (muntlig OG skriftlig) på vitnemålet fra videregående skole. Studenter som ikke oppfyller kravet kan ta en IELTS eller TOEFL test.

Karakterkrav

Alle emner ved UiS, både teori og praksis, må være bestått før utreise.

Antall utvekslingsplasser totalt

2 studenter på bachelor i sykepleie.

Informasjon om skolepenger

Studenter som reiser på en Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend kommer i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemester: ca 20. august - 20. desember
Vårsemester: ca 4. januar - 20. juni

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 30 studiepoeng.

Bolig

JAMK har ingen boliggaranti, men du kan søke om bolig når du får tilbud om studieplass. Boligtilbud ved JAMK.

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Finland.

Vaksiner

Sjekke UD sine landsider for informasjon om særskilte vaksiner som er anbefalt i landet du skal reise til. Dersom det er aktuelt, vi du få informasjon om krav til vaksiner og helsesjekk direkte fra universitetet/praksisplassen i løpet av søknadsprosessen.

Forsikring - helsefag

Norske statsborgere med lån eller stipend Lånekassen er automatisk medlem av Folketrygden. Folketrygdens stønadssystem gir i mange tilfeller ikke fullgod dekning. Du vil for eksempel ikke få dekket hjemtransport ved sykdom. Du har heller ingen ansvarsforsikring for skade som du påfører andre og du vil heller ikke få noen menerstatning dersom du skader deg utenfor undervisningstiden.

Studenter kan tegne en utvidet ansvarsforsikring som er spesielt rettet mot sykepleiestudenter som deltar på praksisopphold i utlandet.

Forsikring til Norsk Sykepleierforbund anbefales.

Informasjon om forsikring på UiS sine nettsider.

Flere spørsmål?