Newcastle University

Nå har du muligheten til å studere ved et av de beste universitetene i Storbritannia. Ta turen til vakre Newcastle og bli en del av et internasjonalt studentmiljø.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Newcastle University (NU) har røtter tilbake til 1834, og er i dag et av Storbritannias ledende universitet anerkjent både for sin undervisningskvalitet og forskningsformidling. NU har et bredt faglig tilbud både på bachelor- og masternivå, og et godt utvalg av tilbud innen ingeniørfagene. Universitetet har over 18.500 studenter, hvorav 4 000 er internasjonale studenter fra 110 forskjellige land.

Nye studentter får tilbud om å delta i et “orientation programme” ved ankomst til NU, og får selvsagt full tilgang til universitetets velferds- og støttetilbud. De aller fleste universitetsbygningene er plassert på campusområdet som er et 50 mål stort område nær Newcastle sentrum.

Newcastle upon Tyne ligger i det nordøstlige England, og har ca. 300.000 innbyggere. Byen har sitt navn etter et slott som ble bygget i 1080 av normannerne. Newcastle vokste i omfang og betydning på grunn av de rike kullårene i området. I det 19. århundre ble også skipsbygging og tungindustri viktig. Grey Street regnes som en av Englands vakreste bygater, der blant annet Theatre Royal ligger. For de friluftsinteresserte ligger ikke Hadrian's Wall langt unna. Det er direktefly fra Sola lufthavn til Newcastle og flyplassen ligger en halvtimes tur med offentlig transport til sentrum.

Universitetet i Stavanger har en (Erasmus+)-avtaler med Newcastle University:

4 plasser for bachelor studenter i bygg og/eller geologi

Undervisningsspråk

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper

Erasmus+-avtalen: Studenter som reiser til NU må ha karakteren 4 eller bedre i engelsk på vitnemålet fra videregående skole. Det kan også være aktuelt med en attest fra Internasjonal seksjon som bekrefter studentens språkkunnskaper dersom studenten ikke oppfyller dette kravet.

Søkere som kommer fra et ikke-EU land, må ta en IELTS Academic test og oppnå resultat 6,5 eller bedre (overall score). Man må ha minimum resultat 5,5 i de andre ferdighetene: Writing, reading, speaking, listening.

Karakterkrav

Minimumskrav er en sterk C som gjennomsnittskarakter.

Antall utvekslingsplasser totalt

TN: 4 studenter per semester for bachelor i bygg eller ba i geoscience

Informasjon om skolepenger

Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter

Viktig melding angående studentutveksling til Storbritania 2023/2024:

I tillegg til lån og stipend fra Lånekassen, finnes det også en mulighet for Erasmus+-internasjonal dimensjon-stipend.

Dersom det er tilstrekkelig med midler tilgjengelig, vil studenter kunne få tildelt et slikt stipend.

Studenter som søker på Erasmus+ internasjonal dimensjon-stipend vil først få svar på om de mottar stipend ca. 3 uker etter søknadsfrist (1. februar for utveksling på høsten og 1. september for utveksling på våren).

Informasjon om prioriteringer og stipendsatser.

Studenter under Erasmus+ Internasjonal dimensjon slipper å betale skolepenger til Newcastle University

Semesterorganisering

Semester 1: ca. 20. september - ca. 20. januar.

Semester 2: ca. 20. januar - ca. 20.juni.

Dersom utvekslingssemesteret avsluttes senere enn det påfølgende semesteret starter ved UiS, vil instituttet/fakultetet (i samarbeid med partnerinstitusjonen) sørge for tilrettelegging av din utdanningsplan, slik at du ikke blir forsinket i dine studier.

Det finnes ulike muligheter for tilrettelegging: Det kan være at man tar emner som ikke krever at man er tilstede under eksamensperioden, at man får fritak fra obligatorisk undervisning ved UiS eller at man får forlenget frist for innlevering av bachelor- og masteroppgave. Kontakt din studiekoordinator for mer informasjon

Valg av emner

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 60 UK credits.

Bolig

Det internasjonale kontoret ved NU sender informasjon om bolig sammen med opptaksbrevet, men universitetet kan ikke garantere at du vil få tilbud om studentbolig.

Flere spørsmål?