St. Mary's Midwifery School

Er du tilpasningsdyktig og takler en utfordrende arbeidshverdag på et sykehus som vil gi deg erfaringer for livet? Søk om praksisopphold ved St. Mary's Midwifery School og Kalongo Hospital (kjent som Dr. Ambrosoli Memorial Hospital)!

Undervisningsspråk

Engelsk.

Karakterkrav

Alle emner, både teori og praksis, må være bestått før utreise for mastergradsstudenter.

Antall praksisplasser

2 til 4 praksisplasser.

Informasjon om praksisplasser - helsefag

Sykehuset ligger i Agago-distriktet, i den nordlige regionen Uganda, omtrent 462 kilometer nordøst for Kampala , hovedstaden i Uganda og den største byen i landet. Merk at levestandarden i dette området er enkel. Kalongo hospital er en privat, non-profit institusjon. Sykehuset har fått navnet Dr. Ambrosoli Memorial Hospital etter grunnleggeren. I 1957 bygget om Dr. Fr. Giuseppe Ambrosoli (en italiensk lege , kirurg og katolsk prest) apoteket til et fullverdig sykehus. På den tiden behandlet apoteket mange spedalskhetspasienter. Dr. Ambrosoli revolusjonerte omsorgen for spedalskhetspasienter og etablerte videre St. Mary’s Midwifery School. UiS har nylig signert en avtale med St Mary's School for jordmorstudenter. De kan dra til Uganda for 4 til 8 ukers praksis. Studentene betaler 175 USD/uke hvor bolig og måltider er innkludert.

Stipendmuligheter

Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen.

Bolig

Studentene betaler 175 USD/uke - bolig og måltider er innkludert.

Vaksiner

Sjekk UD sine landsider og Folkehelseinstituttet for informasjon om særskilte vaksiner som er anbefalt i landet du skal reise til. Dersom det er aktuelt, vi du få informasjon om krav til vaksiner og helsesjekk direkte fra universitetet/praksisplassen i løpet av søknadsprosessen.

Vaksiner tar tid. Husk at vaksinasjonsprosessen for hepatitt B kan ta opptil 6 måneder. En grunnvaksinering med tre doser fordelt på ½ år gir vanligvis livslang beskyttelse.

Forsikring - helsefag

Studenter med norsk personnummer er automatisk medlem av Folketrygden. Folketrygdens stønadssystem gir i mange tilfeller ikke fullgod dekning. Du vil for eksempel ikke få dekket hjemtransport ved sykdom. Du har heller ingen ansvarsforsikring for skade som du påfører andre og du vil heller ikke få noen menerstatning dersom du skader deg utenfor undervisningstiden.

Studenter kan tegne en utvidet ansvarsforsikring som er spesielt rettet mot sykepleiestudenter og helsesykepleiestudenter som deltar på praksisopphold i utlandet.

Forsikring fra Norsk Sykepleierforbund anbefales.

Informasjon om forsikring på UiS sine nettsider.

Flere spørsmål?

Les mer om veien til utveksling.

Kontakt oss i Digital studentekspedisjon.

HV-fakultetet fikk tilsendt "Practical Information" hvor det finnes mer om omgivelser, klima, praktiske detaljer for de som skal jobbe ved Kolongo sykehuset. Det finnes også "code og conduct" som studenter må bli kjent med.