The University of Western Australia

University of Western Australia (UWA) er et av de ledende universitetene i Australia som medlem av den såkalte Group of Eight, og rangert blant de 100 beste universitetene i verden. Et opphold ved dette universitetet vil sikre deg et godt faglig utbytte.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

UWA har rundt 20.000 studenter, hvorav 4.500 er internasjonale. Universitetet ligger i Perth på vestkysten av Australia. Campus ligger ved Swan River, 5 km utenfor Perth sentrum og 7 km fra havet.

Universitetet tilbyr studier innen arkitektur, business, engineering, helse, utdanning, humanistiske og naturvitenskapelige fag.

Universitetet i Stavanger har en utvekslingsavtale med UWA som er åpen for alle studieprogram som finner relevante emner.

Undervisningsspråk

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper

Krav til engelskkompetanse er minimum karakter 4 fra 1. året på videregående skole, eller minimum karakter 3 fra 2. året.

Alternativet er å ta en av testene UWA anerkjenner for opptak. Se liste over tester og krav om resultat.

Karakterkrav

UWA krever at søkere har C i snitt fra UiS.

Antall utvekslingsplasser totalt

Ingen begrensning.

Antall friplasser per semester

0.

Informasjon om skolepenger

I 2018 er prisen AUD 13.700 per semester. Med forbehold om endringer. Studieavgiften er noe høyere enn ved andre australske instutisjoner. UiS-studenter får 10 % rabatt. Les mer om skolepenger her (med forbehold om endringer).

Stipendmuligheter

Ingen kjente stipendmuligheter utover støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Semester 1: februar-juni.
Semester 2: juli-november.

Valg av emner

Studiepoeng i utlandet

30 studiepoeng = 24 points. Kursene er vanligvis på 6 points hver.

Bolig

Universitetet er tilknyttet fem ulike studentboliger som også internasjonale studenter kan søke om å få bo i. Noen av dem har tilknytning til religiøse samfunn, men søknadene behandles uavhengig av religiøs tilknytning. Boligene ligger i landlige omgivelser på motsatt side av gaten i forhold til campus, bare 10 minutter fra sentrum og 15 minutter fra stranden. Rommene er fullt møblerte. Det serveres dessuten frokost, lunsj og middag hver dag.

Universitetets Housing Service kan hjelpe deg med informasjon om andre boligløsninger.

Visum

Studenter som vil studere i Australia må søke om studentvisum. Gebyret er på ca NOK 4500,-.

Flere spørsmål?