University of Catania

Bli Erasmus+ student og studer ved det eldste universitetet på Sicilia!

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

The University of Catania, har ca. 40,000 studenter, og er det eldste universitetet på Sicila, etabliert allerede i 1434.

Universitetet har 17 instiutt i tillegg til et medisinsk instiutt.

Å studere på Sicilia vil gi den en unik opplevelse i en av en de vakreste byene på øya. Catania er en mangefasettert by med sport fra gresk og romers kultur. Vennlige innbyggere og livlige natteliv. Et flott sted å kombinere studier og et spennende sosialt liv.

Undervisningsspråk

Italiensk og engelsk

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise til University of Catania må ha minimum B1 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. For emner på italiensk er kravet A2/B1

Karakterkrav

Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt

3 plasser ett semester innen geologi

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemester: Oktober - februar

Vårsemester: Mars-juli

Eksamensperiode: februar-juli

Dersom utvekslingssemesteret avsluttes senere enn det påfølgende semesteret starter ved UiS, vil instituttet/fakultetet (i samarbeid med partnerinstitusjonen) sørge for tilrettelegging av din utdanningsplan, slik at du ikke blir forsinket i dine studier.

Det finnes ulike muligheter for tilrettelegging: Det kan være at man tar emner som ikke krever at man er tilstede under eksamensperioden, at man får fritak fra obligatorisk undervisning ved UiS eller at man får forlenget frist for innlevering av bachelor- og masteroppgave. Kontakt din studiekoordinator for mer informasjon.

Valg av emner

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS= 30 studiepoeng

Bolig

Erasmus+ studenter kan finne bolig via en av de to alternativene under:

ERSU dormitories and canteens
Collegio d’Aragona, Catania

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Italia.

Flere spørsmål?