University of Granada

Reis på utveksling med Erasmus+ til Universitetet i Granada – Europas mest populære Erasmus-destinasjon! Dette er en veldig god mulighet for deg som ønsker å studere på spansk!

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Universitet i Granada (UGR) er det fjerde største universitetet i Spania med ca 80.000 studenter og ansatte. Granada har ca. 240.000 innbyggere og er en livlig studentby med rikt kulturliv. UGR er et internasjonalt og multikulturelt universitet med rundt 6000 internasjonale studenter årlig. Hvert år mottar UGR ca. 2000 Erasmus-studenter og er Europas mest populære Erasmus-destinasjon.

UiS har en Erasmus+ avtale med University of Granada for studenter på bachelor i rettsvitenskap ved Handelshøgskolen UiS.

Undervisningsspråk

Spansk.

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B1 i spansk i henhold til Europarådets nivåskala for språk.

Antall utvekslingsplasser totalt

2 plasser per semester for studenter på bachelor i rettsvitenskap ved Handelshøgskolen UiS.

Informasjon om skolepenger

Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemester: september – desember (eksamen i januar)

Vårsemester: januar – mai (eksamen i mai)

Dersom utvekslingssemesteret avsluttes senere enn det påfølgende semesteret starter ved UiS, vil instituttet/fakultetet (i samarbeid med partnerinstitusjonen) sørge for tilrettelegging av din utdanningsplan, slik at du ikke blir forsinket i dine studier.

Det finnes ulike muligheter for tilrettelegging: Det kan være at man tar emner som ikke krever at man er tilstede under eksamensperioden, at man får fritak fra obligatorisk undervisning ved UiS eller at man får forlenget frist for innlevering av bachelor- og masteroppgave. Kontakt din studiekoordinator for mer informasjon

Valg av emner

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 30 studiepoeng.

Bolig

Se her for informasjon om bolig (NB! på spansk).

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Spania.

Flere spørsmål?