University of Iceland

I hjerte av Islands hovedstad, Reykjavik, ligger University of Iceland omringet av et utrolig landskap. Reis på utveksling til Island og Reykjavik, og få stipend gjennom Nordlys, Nordtek eller Erasmus+.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Universitetet på Island (HI) har røtter tilbake til 1911, men fremstår som et nytt og moderne universitet. Universitetet tilbyr et bredt spekter av utdanninger, som i stor grad sammenfaller med UiS`studietilbud.

Forskere og forelesere ved HI har bakgunn fra mange deler av verden, slik at de fleste institutt har emnetilbud på engelsk. Utvekslingsstudenter som kommer dit vil derfor bli del av et internasjonalt miljø.

Universitetet i Stavanger og Universitetet på Island er begge med i de nordiske nettverkene Nordtek og Nordlys som åpner for studentutveksling og Erasmus+ stipend for studenter som finner relevante fag.

Det helsevitenskapelige fakultetet har også en Erasmus+-avtale for studenter innen spesialsykepleie. Fakultetet School of Health Sciences er en ideel utvekslingsplass for deg som studerer master i spesialsykepleie.

Undervisningsspråk

Engelsk eller islandsk.

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i islandsk eller engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Karakterkrav

Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt

Nordlys: 2 studenter.

Nordtek: 1-2 studenter

Master i spesialsykepleie: 2 Erasmus+ plasser: 1 for anestesisykepleie og 1 for operasjonssykepleie. Vi har dessverre ikke lyktes å forhandle utvekslingsplass for intensivsykepleiestudenter.

Informasjon om skolepenger

Ingen skolepenger.

Stipendmuligheter

Erasmus+stipend i tillegg til støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Sykepleiestudenter drar på praksis til utlandet og datoer fastsettes individuelt. Høsten 2024 er praksisperioden planlagt mellom uke 36-43. Husk at du må være bortreist i 60 dager for å motta E+ stipend.

Høstsemester: august-desember

Vårsemester: januar-mai

Detaljert akademisk kalender.

Valg av emner

Liste over emner tilbud på engelsk for utvekslingsstudenter

Studenter må ta minst 60 % av emnene innenfor eget fagområde.

Utvekslingsstudenter får tilbud om kurs i islandsk.

Sykepleiestudenter avtaler praksisforløp med sin veileder på HV.

Studiepoeng i utlandet

30 ETCS = 30 studiepoeng.

Bolig

Flere spørsmål?