University of Wollongong

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

University of Wollongong (UOW), etablert i 1975, er et uavhengig universitet med 9 campuser og rundt 25.000 studenter. UWA er sterke innenfor sykepleie, men står også sterkt innen ingeniør, matematiske og naturvitenskapelige fag. Universitetet er blant de mest moderne i verden, og de satser på å være et innovativt undervisningsbasert universitet med tett kontakt mellom forelesere og studenter. UOW er det eneste universitetet UiS har samarbeid med i denne delen av Australia.

Wollongong er et frodig område med flotte strender og godt studentmiljø. Byen ligger omtrent en times togtur sør for Sydney. Studenter har gratis buss fra sentrum av Wollongong til campus.

Avtalen Universitetet i Stavanger har inngått med UOW er en bilateral avtale som er tilgjengelig for alle studenter på UiS.

Undervisningsspråk

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper

Krav til engelskkompetanse er minimum karakter 4 på vitnemålet fra norsk videregående skole eller en av følgende engelsktester.

University of Wollongong har følgende krav:

  • IELTS Academic: Overall band score of 6.0, plus the following band scores 6.0 in reading and wirting. 5.0 in listening and speaking.
  • TOEFL: Score of 550 (paper based test) or 213 (computer based test), 79 (internet-based) with no less than: 20 in Writing, 18 in Reading, 17 in Listening, 16 in Speaking.

Merk! Engelsktesten kan ikke være eldre enn 2 år.

I tillegg til IELTS og TOEFL, aksepterer de andre måter å dokumenterer engelskkunnskaper. Les mer på nettsiden: English language requirements.

Karakterkrav

UOW krever at søkere har C i snitt.

Antall utvekslingsplasser totalt

Ubegrenset.

Antall friplasser per semester

0.

Informasjon om skolepenger

9990 AUD for våren 2023. Les mer om skolepenger her.Med forbehold om endringer.

Stipendmuligheter

Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering

Høstsemester: Slutten av februar - slutten av juni.
Vårsemester: Midten av juli - slutten av november.

Detaljert akademisk kalender

Sykepleiestudenter kan kun reise til University of Wollongong på høsten.

Dersom utvekslingssemesteret avsluttes senere enn det påfølgende semesteret starter ved UiS, vil instituttet/fakultetet (i samarbeid med partnerinstitusjonen) sørge for tilrettelegging av din utdanningsplan, slik at du ikke blir forsinket i dine studier.
Det finnes ulike muligheter for tilrettelegging: Det kan være at man tar emner som ikke krever at man er tilstede under eksamensperioden, at man får fritak fra obligatorisk undervisning ved UiS eller at man får forlenget frist for innlevering av bachelor- og masteroppgave. Kontakt din studiekoordinator for mer informasjon

Valg av emner

Studiepoeng i utlandet

30 studiepoeng = 24 credits.

Bolig

UOW garanterer bolig for utvekslingsstudenter. De fleste utvekslingsstudentene velger å bo på campus.

Visum

Studenter som vil studere i Australia må søke om studentvisum. Gebyret er på ca NOK 4500,-.

Vaksiner

Informasjon om særskilte vaksiner som er anbefalt i landet du skal reise til. Dersom det er aktuelt, vi du få informasjon om krav til vaksiner og helsesjekk direkte fra universitetet/praksisplassen i løpet av søknadsprosessen.

Flere spørsmål?