Hopp til hovedinnhold

Vårsemesteret 2021

Fra og med 8. februar er UiS åpent for fysisk undervisning i grupper på inntil 50 personer. I henhold til nasjonale føringer vil ellers digital undervisning fortsatt bli brukt der det er mulig.

Publisert: Endret:

Alle planlagte arrangementer skal være digitale, og forelesninger og sammenkomster på flere enn 50 personer skal unngås. Disputaser skal gjennomføres som en hybridløsning.

UiS oppfordrer alle studentene til å følge med på Canvas for informasjon om undervisningen.

De ansatte som har mulighet til det, skal fortsatt ha hjemmekontor. Det vil imidlertid være tilstrekkelig bemanning på campus for å ivareta undervisning og støttetjenester.

Praksis skal gjennomføres så langt det er mulig.

Det planlegges mer fysisk undervisning på campus så snart smittetrykket tilsier det.

Åpningstider i alle bygg er klokken 07.45-20.00. Etter stengetid trenger du adgangskort for å komme inn i bygningene. ​​​​​​​

UiS følger nasjonale og lokale råd og retningslinjer for drift og smittevern og anbefaler alle å laste ned FHIs smittesporingsapp. Les mer under «Smittevernregler» nedenfor. 

Universitetsledelsen vil takke studentene og de ansatte for stor tålmodighet og ekstraordinær innsats i en krevende tid.

Her har vi samlet viktig korona-info ved UiS.

Lesesaler og andre tilbud på campus

Lesesaler vil som før årsskiftet være åpne med begrenset tilgang og kapasitet. Det samme gjelder for bibliotekene. Her finner du åpningstider for alle bibliotekene.

SiS bok er åpen fra klokken 08.00 på hverdager. Bokhandelen sender i posten for 49 kroner, uansett ordrebeløp. Ta kontakt på sisbok@studentensbeste.no

Kafé Optimisten i Kjølv Egelands hus og kafé Sentralen i Arne Rettedals hus er åpen mandag til fredag fra klokken 08.00 til 15.00. De andre kaféene er stengt inntil videre.

SiS Sportssenter gjenåpner fredag 5. februar når den lokale smittevernforskriften i Stavanger kommune oppheves.

Munnbind

Vi anbefaler bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde en avstand på minimum en meter.

Psykisk helse

Det kan være tøft å være student under en pandemi når mange av de sosiale treffpunktene er borte. Trenger du noen å snakke med?

Smittevernregler

UiS følger disse smittevernrådene: Hold én meters avstand til andre, vask hendene ofte, hold deg hjemme hvis du er syk og ha lav terskel for å teste deg, selv ved lette symptomer som nyoppstått hodepine, sår hals, neseforkjølelse, hoste eller feber.

Les mer om smittevern ved opphold på campus.

UiS har vurdert transportmulighetene og anbefaler at ansatte enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes. 

Les også smitteverninformasjon for Stavanger kommune.

Internasjonale studenter og karantene

Alle nye internasjonale studenter som kommer til Norge skal i innreisekarantene på karantenehotell. Opphold på karantenehotell dekkes av UiS. Se mer detaljert informasjon fra UiS om internasjonale studenter og karantene (kun på engelsk).

Her finner du Folkehelseinstituttets retningslinjer for innreisekarantene ved ankomst til Norge.

Eksamen

Hovedregelen er at eksamen våren 2021 blir gjennomført som hjemmeeksamen. Studenter må følge med på Canvas for mer informasjon.

Meld fra dersom du er smittet

Varsling når en ansatt er blitt smittet

Ansatte skal melde fra til nærmeste leder hvis de har fått påvist alvorlig epidemisk sykdom. Lederen skal melde dette oppover i linjen til dekan/fakultetsdirektør/avdelingsdirektør.  

Varsling når en student er påvist smittet

Studenter ringer beredskapsledelsen på telefon 417 75 566 for å informere om bekreftet smitte. 

Spørsmål og svar: 

Har du spørsmål som ikke er besvart i denne artikkelen, ber vi deg gå til våre spørsmål- og svar-sider: 

Sikresiden.no