Hopp til hovedinnhold

Vinner av Steenslandsstipendet 2020

Vi gratulerer dansestudent Thea Kjeseth Dolmen med Steenslandstipendet 2020 på 50 000 kroner.

Publisert: Endret:
Thea Kjeseth Dolmen vant Steenslandstipendet 2020 på 50 000 kroner. Foto: UiS/Mari Hult
Dansestudent Thea Kjeseth Dolmen (t.h.) fikk tildelt Steenslandsstipendet 2020 under Universitetets julekonsert 12. desember. Her sammen med dekan Morten Wensberg. Foto: UiS / Mari Hult

For andre år på rad ble en av studentene ved Fakultet for utøvende kunstfag hedret under Universitetets julekonsert 12. desember. Steenslandsstipendet fra Inge Steenslands stiftelse er på 50 000 kroner og deles hvert år ut til en student som har utmerket seg gjennom faglig utvikling, engasjement og kunstnerisk potensiale. Stipendet ble tildelt student Thea Kjeseth Dolmen som går siste år på Bachelor i dans.

Juryens begrunnelse

Vinneren av årets Steenslandstipend er inne i sitt siste studieår ved Fakultet for utøvende kunstfag og har gjennom sitt studieløp ved UiS utmerket seg spesielt både når det gjelder faglig nivå, engasjement og kunstnerisk potensiale.

Kandidaten har gjennom studietiden tatt store steg i egen faglig utvikling og nyter stadig økende anerkjennelse i fagmiljøene, både ved UiS og ute.

Hennes kandidatur til Steenslandstipendet er støttet opp av flere sterke anbefalinger fra både universitetets egne fagpersoner og eksterne. Alle peker på hennes talent, hennes ambisjoner og hennes gjennomføringsevne, og det er tydelig at kandidaten gjør inntrykk på andre både som kunstner og som menneske. En av fakultetets lærere skriver: «Dansen er henne. Og hun er dansen».

STEENSLANDSTIPENDET 2020 ved Fakultet for utøvende kunstfag tildeles
THEA KJESETH DOLMEN. Gratulerer!