Webinar: Introduksjon til Zotero

fredag 12. februar 2021 kl. 10:00-12:00,
Online i Zoom,
Undervisningsspråk: norsk.

Biblioteket gir deg online kurs i hvordan du kommer i gang med referansehåndteringsprogrammet Zotero.

Publisert: Endret:
Kurs fra biblioteket

Webinar i Zotero

På dette kurset lærer du de grunnleggende og nødvendige funksjonene i Zotero, slik at du etter kurset kan ta i bruk programmet på rett måte. Du lærer å importere og lagre ulike typer referanser, samt kontrollere at referanse i litteraturlista blir korrekt. Du lærer å bruke Zotero i samspill med Word, og hvordan du velger rett referansestil.

Målgruppe: Studenter og ansatte ved UiS Utstyr: Laptop med Zotero installert Krav til forkunnskap: Grunnleggende kunnskap om søking etter litteratur og referanser Undervisningsform: Forelesning og oppgaver med veiledning Antall deltakere: 20 stk Påmelding: Nei, det er første mann til mølla Undervisningsspråk: Norsk Hvor: Online i Zoom, passord: bibliotek Vi er tilgjengelig i Zoom 30 minutter før kurset starter.

Etter kurset skal du kunne:

• Legge inn referanser manuelt i Zotero
  • Importere referanser til Zotero fra Oria, databaser, nettsider o.l.
  • Kontrollere at informasjonen i Zotero er lagt inn på rett måte, og hvorfor dette er viktig
  • Sette inn referanser i rett stil i dokumentet ditt, med og uten sidetall
  • Lage en korrekt oppsatt litteraturliste
  • Bytte mellom ulike referansestiler og språk
  • Kjenne til nyttige funksjoner i Zotero som organisering av referanser i mapper, lagring av PDF, søking i biblioteket m.m.
  • Dele bibliotek med andre
Last ned Zotero

Før kurset må du laste ned Zotero. Husk å laste ned både programmet og Zotero Connector i din nettleser.

Bli med på webinar

Kurset foregår online i Zoom. Passord: bibliotek

Hjelpeside i Zotero

Sjekk ut vår hjelpeside i Canvas for mer informasjon om Zotero.

Trenger du hjelp med Zotero? Ta kontakt:

Univ.bibliotekar
Avdeling for publikum