MENY

Bør Marit Boyesen fortsatt representere UIS sin faglige profil?

Adm.direktør Harald Minge er i et innlegg i Aftenbladet (6.sept) ute etter å befeste Næringsforeningens posisjon som regionens ørnerede.

Han ønsker å vise Næringsforeningens politiske ansikt og mener han er i posisjon til å levere 15 krav til de nå valgte politikerne.
Problemet er imidlertid ikke adm.direktør Minge. Viktigere er det at en av de som har ansvar for denne politikken er rektor Marit Boyesen. Som rektor skal hun også representere UIS sin faglige profil. Det mener hun øyensynlig at hun gjør best ved samtidig å fremme Næringsforeningas politikk. Hun sitter nemlig i styret i Næringsforeninga.
Hvis vi gjør et utvalg av kravlista deres, er et av kravene Boyesen og Minge leverer til politikerne at Lofoten og Vesterålen skal åpnes for konsekvensutredning. De risikerer gjerne denne evighetsmaskinen som har levert viktig protein til Europa i århundrer, uten at vi har pløyd en meter, uten at vi har sådd et korn.
Videre har sikkert både Boyesen og direktør Minge hørt rapportene om villfiskens problemer i Ryfylkebassenget. Om små sjøørret som vender tilbake til næringsfattige elver flere måneder før den skal fordi den ikke klarer lusetrykket i fjordene. Denne villfisken vil rektor Boyesen gjerne ofre ved å kreve at «Rogaland må tildeles flere oppdrettskonsesjoner».
Boyesen ønsker å representere Næringsforeninga som en del av sin rolle på UIS. Dette er et misbruk av rektoratet og spørsmålene blir da to. Hvis hun velger å fortsatt ha ansvar for Næringsforeningas politikk, kan hun samtidig representere UIS sin faglige profil? Det andre er hva de ansatte som ikke vil vedkjenne seg Næringsforeningens politikk skal gjøre? Et alternativ kan være at vi stryker UIS-logoen fra alt det arbeidet vi gjør som presenteres eksternt. Eller fins der ei bedre løsning?

Hans Eirik Voktor
Kommentér innlegget

Kommentaren din blir synlig under innlegget som du har valgt å kommentere.