Debattsider i Univers?

Magasinet Univers produseres av strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS, og skal synliggjøre «universitetets forskning, formidling, undervisning og samarbeid» og ved «å målbære strategiske budskap […] bidra til at UiS når sine mål.»

Det er imidlertid, i motsetning til i publikasjoner fra mange andre universiteter, ingen debattsider i magasinet. Som følge av dette sier Univers fint lite om faglige uenigheter og diskusjoner som faktisk foregår blant de ansatte. Burde ikke et universitetsmagasin verdig navnet gjenspeile det som faktisk rører seg på universitetet, også når det gjelder faglige, pedagogiske og forskningsmetodiske diskusjoner?

Etter mitt syn ville det å innføre debattsider i Univers være en strålende gave til (og fra!) 10-årsjubilanten UiS. Debattsider i universitetets magasin vil bidra til å gi de ansatte større eierskap til magasinet, og gi lesere av magasinet et mer dekkende inntrykk av hva som foregår på UiS. Det viktigste argumentet for debattsider er at åpen diskusjon er grunnleggende viktig for en intellektuelt levende akademisk kultur.

Morten Tønnessen (førsteamanuensis i filosofi, IS/IH)

Kommentér innlegget

Kommentaren din blir synlig under innlegget som du har valgt å kommentere.