MENY

13 gitarister og to rockeband i Folken

Jazzstudentene ved Universitetet i Stavanger slår på to stortrommer og spiller på mange strenger når de tirsdag 14. september byr på jazz og rock av den amerikanske komponisten Steve Reich.

Dette er en av høstens viktigste konserter i Norge, ifølge Lydverket på NRK.

Reich er Composer in Residence i Stavanger 2010 under Numusic. Tirsdagens konsert er den andre av tre med Reich-musikk.
Institutt for musikk og dans’ eget band, UiS Jazz Dept., spiller Electric Counterpoint (1987). Det framføres av 13 gitarister og to bassister fra jazzmiljøet ved Institutt for musikk og dans og innleide krefter. På programmet star også 2X5 fra 2009, som spilles av to band, bestående av fire el-gitarer, to el-basser, to trommesett og to el-piano.

Electric Counterpoint er tredje verk i en serie, skrevet på bestilling til gitaristen Pat Metheny, hvor én enkelt musiker spiller mot opptak av seg selv.

Musikeren selv spiller 10 stemmer på forhånd og fremfører den siste stemmen live. Man kan også fremføre stykkene med flere musikere og færre opptak. Når instrumentene overlapper hverandre, oppstår et kontrapunkt, der instrumentene danner akkorder mens de spiller uavhengige melodier. Dette er en flere hundre år gammel komposisjonsteknikk i europeisk klassiske musikk.

2x5 er et av de nyeste verkene til Reich og er skrevet for rockeband. På premieren i Manchester i fjor sommer opptrådte Bang On A Can i opptak med seg selv.Mer informasjon
Konserten finner sted i Folken, tirsdag 14. september kl 21.00.

Egne priser for studenter

Studenter spiller for legende (UiS.no)