400 internasjonale studenter ønskes velkommen

Tirsdag 12. august kommer 400 nye studenter fra 60 ulike land til Universitetet i Stavanger. De får spesialsydd opplegg for å bli best mulig rustet til sin nye studiehverdag i Stavanger. Totalt har UiS rundt 1000 internasjonale studenter.

Et knippe tidligere internasjonale studenter ved UiS. Et knippe tidligere internasjonale studenter ved UiS.

Universitetet i Stavanger ser fram til å ta i mot alle de internasjonale studentene som i år finner veien til Stavanger, og preger Universitetsmiljøet på en god måte.

Informasjonsuke
Fra 12. til 16. august arrangerer Internasjonalt kontor ved UiS informasjonsuke slik at de nye studentene skal stå godt rustet til å studere i Norge og ved UiS.
I år arrangeres Orientation Week (mottaksuke) i tidsrommet 12. – 15. august. Uken blir avsluttet med en sosial utflukt til Månafossen lørdag 16. august. De som ønsker det kan ta turen til Preikestolen.

Dagene er spekket med praktisk informasjon, velkomsttaler og presentasjoner fra ulike organisasjoner og institusjoner. Det blir også sightseeing i Stavanger, ulike gruppeaktiviteter og de får informasjon om Universitetets fadderordning.
UiS får god støtte fra eksterne aktører som informerer om banksystem, helseetaten og Stavanger-regionen.

Mottaksuken er også godt tatt imot av studentene, som denne uken blir kjent med sine medstudenter fra hele verden. Samtidig blir de proppet med praktisk informasjon om hvordan det er å studere og bo i Stavanger. Målet for UiS er at våre nye studenter lett skal kunne integrere seg i det norske studentmiljøet, både med hverdagsproblematikk og akademiske utfordringer.

Gode søkertall
UiS opplever svært gode søkertall til sine studier på engelsk og konkurransen om en studieplass er derfor stor. Mastergradsprogrammet «Offshore Technology» har for eksempel mottatt 742 søknader til 30 studieplasser. Dette viser tydelig hvor attraktivt UiS er for internasjonale studenter og hvor trangt nåløyet er for å bli UiS-student.

Nesten 2361 søkere har gjennom en knallhard selektering blitt redusert til 400 studenter. De fem største nasjonalitetene er henholdsvis Frankrike, Polen, Russland, Kina og Spania. De fleste kontinenter er representert.

Søkertallene, og den høye kvaliteten på studentene som blir tatt opp, er et resultat av den stadig ekspanderende internasjonaliseringen som finner sted ved UiS. Flere av UiS sine internasjonale studenter blir værende i Stavangeregionen etter at studiene tar slutt. Dette bidrar til både til internasjonalisering av forskningsmiljøet og gagner næringslivet i regionen som stadig er på jakt etter nye dyktige medarbeidere.