MENY

460 masterstudenter ble feiret i Tjodhallen

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet feiret årets avgangskull på masternivå med storslått feiring i Tjodhallen.

 • Hannah Haugan small.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Hannah Haugan vant Tekna Best Student Award
 • Mari Håland innovation award small.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Mari Håland vant fakultetets innvasjonspris.
 • Mari Håland og Øystein Lund Bø small.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Mari Håland tar imot innovasjonsprisen fra dekan Øystein Lund Bø
 • musikalsk innslag 2 small.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Studenter fra Fakultet for utøvende kunstfag stod for underholdningen under seremonien.
 • Prisvinner Hannah Haugan med rep fra Tekna.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Hannah Haugan mottar Best Student Award fra Tekna.
 • Sindre Å Lunde Teknapris small.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Sindre Å. Lunde tar imot Tekna Educational Award som gikk til Norwegian Technologies.
 • Svein Kvernstuen small.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
  Svein Kvernstuen, administrerende direktør i Beyonder, holdt årets hovedtale til studentene.

Totalt 460 studenter leverer masteroppgave ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet dette studieåret. De ble feiret med sang, taler og gaver – og priser! 

Tekna student award gikk til Hannah Haugan, som tar mastergrad i petroleumsgeologi. Hun ble hedret for sitt engasjement utenom studiene og for utmerkede resultater faglig. 

Tekna educational award gis til en bedrift/virksomhet innen offentlig eller privat sektor som har bidratt til å styrke teknisk-naturvitenskapelig utdanning ved UiS. Årets vinner var Norwegian Technologies. 

Innovasjonsprisen er en helt ny pris ved fakultetet, og deles ut til en student som har vist stor grad av innovasjon i sitt masterprosjekt. Denne prisen gikk til Mari Håland, som i år fullfører sin grad i Computer Science. 

Beste foreleser-prisen gikk til Krisztian Balog, som underviser ved Institutt for data- og elektroteknologi. Balog er for tiden på forskningstermin ved Google i London, og det var instituttleder Tom Ryen som tok imot prisen på hans vegne. 

51 nasjoner representert

Dekan Øystein Lund Bø ønsket studentene velkommen. 

– I år har vi 460 masterstudenter som leverer oppgave - det høyeste antall noensinne. En tredjedel av studentene stammer fra et land utenfor Norge. Vi har så mange som 51 forskjellige nasjoner representert her i dag. De største gruppene utenfor Norge er fra Iran, Pakistan, Nigeria og India, så ganske langt fra Stavanger. Og ja, vi har også en håndfull fra Sverige og Danmark, sa han.

– De fleste av dere er nå klar til å starte i en jobb utenfor universitetet. Noen av dere kan faktisk også bli hos oss lenger ved å sikte på en doktorgrad og en akademisk karriere. Uansett hvor du går, tror jeg at den viktigste kompetansen du har oppnådd gjennom studiene, er evnen til å lære nye ting, og en fleksibel holdning hvor man er villig til å endre arbeidsfelt senere i arbeidslivet, avsluttet han. 

Hovedtaler

Årets hovedtaler var Svein Kvernstuen, administrerende direktør for Beyonder. Han pekte på flere viktige problemstillinger som må adresseres i tiden fremover, og håpte at studentene som satt i salen ville være med på å finne gode løsninger på disse. 

Alle masterstudentene som deltok på seremonien fikk utdelt en gave fra fakultetet. Seremonien ble avsluttet med tapas i foajeen.

 

Tekst og foto: Mari Løvås